Helvécia

2024.04.30. 19:00

Vas Ketrin megnyerte korcsoportjában a szépíróversenyt

Helvécián, a Wéber Ede Általános Iskolában újabb szép tanulmányi sikerek születtek.

Sebestyén Hajnalka

Szabó Ildikó tagintézmény-vezető elmondta: a napokban rendezték meg Kiskőrösön a Szépíróverseny 2. fordulóját, ahol a járási fordulóban második és harmadik helyezést elérő három diákkal képviseltette magát a Wéber iskola. A versenyen megmutathatták a gyerekek a kézírás jelentőségét, fontosságát és szépségét, mely kimagasló értékű a mai digitalizált világban. A vármegyei szintű versenyen a Wéberből az 5. osztályos Vas Ketrin szerezte meg a 3. korcsoportban az 1. helyezést. 

Vas Ketrin, Helvécia
A képen balról jobbra látható Kelemen Dzsenifer 8.o; Horváth Dzsenifer 5.o és Vas Ketrin 5. osztályos tanuló.
Fotó: Beküldött fotó

Az iskola diákjai zene terén is megmutathatták tehetségüket. Helvécián a múlt hétvégi nagyközségi majálison a Líra Zeneiskola színeiben léptek színpadra a három tanszak tehetséges gyermekei. Először Antal Janka (7.o.) fuvolázott, gitáron kísérte Kollár Tímea (6.o.). Ezután Faragó Zsombor (6.o) és tanára Béres László gitározott. Végül Fülöp Liliána (6.o.) adott elő szintetizátoron két számot. Lili pénteken az országos szintetizátorversenyen korcsoportja második helyezettje lett. A diákok felkészítésében részt vett Kiss Eleonóra, Kállai Mihály és Béres László.

Még egy szép eseményről adtak számot az iskolából. Múltunk a jelenben, egy nap népviseletben címmel Hrágyel Dóra pedagógus 2015-ben magánkezdeményezést indított, miszerint április 24-e – a sok világnap között – legyen a népviselet napja. Ennek jegyében a Wéberben is évről-évre többen hódolnak e szép kezdeményezésnek. Többen egy-egy népies ruhadarabot viselnek kiegészítőként, de néhányan már teljes népviseletet öltenek magukra. 

A harmadik és a negyedik osztály néptánc-bemutatót is tartott, melyet játékos feladatok követtek. A felsősök négy különböző állomáson mérettették meg magukat, miközben a kalocsai viselettel ismerkedtek meg alaposabban. Az alsósokat pedig Helvécia Nagyközség Önkormányzatának jóvoltából a Kun Játszóház kültéri fa játszótér régi, hagyományos játékai várták. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában