Kecskeméti Egészségfejlesztési Iroda

2024.04.27. 13:50

A szülést megkönnyítő technikákkal ismerkedhettek a kecskeméti kismamák

Idén számos újdonsággal készült a Kecskeméti Egészségfejlesztési Iroda csapata, így többek között a kismamák, leendő anyukák és apukák is megtalálhatták a számukra érdekes és értékes foglalkozást.

Orosz Fanni Flóra

Csütörtök délután Némáné Ella dúla várta a leendő szülőket, aki előadásával is szeretné elősegíteni a pozitív szülés élményét. Talán bátran kijelenthetjük, hogy minden kismama arra vágyik, hogy a szülése pozitív élményként maradjon meg, és élete legnagyobb csodájaként emlékezzen rá vissza. Szerencsére a jó szülésélmény titka néhány nagyon egyszerű lépésben rejlik, ebben pedig Ella dúla is szívesen segít.

1714210987404
Idén számos újdonsággal készült a Kecskeméti Egészségfejlesztési Iroda csapata, így többek között a kismamák, leendő anyukák és apukák is megtalálhatták a számukra érdekes és értékes foglalkozást
Fotó: Orosz Fanni Flóra

Némáné Ella már több, mint 500 szülésnél volt jelen, a szülők visszajelzése pedig magáért beszél. A „Várandósságot és vajúdást könnyítő technikák” című előadáson a sokrétű tapasztalattal rendelkező szakember átfogó képet mutatott arról, hogy milyen egyszerű titkai vannak a pozitív szülésélménynek, mit tehet ezért az anya és az apa. A kismamák és kispapák különböző fájdalomcsökkentő praktikákat, fogásokat is kipróbálhattak, de megtudhatták azt is, hogy néhány hétköznapi eszköz (mint például egy legyező vagy kendő) milyen mértékben tudja segíteni a vajúdó kismamát.  

Az előadáson Ella dúla fotókkal is bemutatta a leendő szülőknek a szülés ünnepi hangulatát. A megható pillanatok kiállítás keretén belül is megtekinthetők lesznek május 8-tól május 22-ig a Hírös Agórában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában