Magyar költészet napja

2024.04.12. 19:14

Elültették a csoda mesefát a ballószögi óvodában – galériával

Nagy érdeklődés kísérte pénteken a jótékonysági könyvvásárt a ballószögi Csillagszem Óvodában. A rendezvényen elültették a legújabb csoda mesefát is, mely azért is bír különös jelentőséggel, mert az oviban az óvónők kizárólag könyvekből olvasnak fel meséket a gyerekeknek. Gyakran a fák alatt.

Sebestyén Hajnalka

A Ballószögi Csillagszem Óvoda a magyar költészet napja alkalmából rendezte meg a jótékonysági könyvvásárt. Kizárólag használt könyveket árusítottak, melyet a szülők és a helyi lakosság adott össze. A rendezvény mottója: „A könyv olyan ajándék, amelyet újra és újra kinyithat”. Fontosnak tartják a környezetvédelemre nevelést az óvodában, ezért is döntöttek a jó állapotú használt könyvek mellett, melyekért nem kell újabb fákat kivágni.

faültetés, költészet, magyar kultúra napja
Elültették a csoda mesefát a ballószögi óvodában
Fotó: Sebestyén Hajnalka

Az óvodában a mindennapi nevelés során nagy hangsúlyt fektetnek a magyar kultúra értékeinek megőrzésére, a magyar versek, mesék szeretetére. Kizárólag olvasott irodalmat alkalmaznak. Az óvónők mindennap többször mesekönyvekből olvasnak fel meséket. 

A Föld napja és a közelgő Madarak és fák napja alkalmából újabb csoda mesefát ültettek el az udvarban. A faültetésben a gyerekek is aktívan részt vettek. Az óvónők, alkalmanként, jó idő esetén a nagy fák árnyékában is olvasnak meséket a gyerekeknek.

A program Szirtes Józsefné bábművész bábelőadásával folytatódott a gyerekek örömére. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában