Futás

2024.04.28. 17:25

Több mint két és félezer kilométert futottak Kiskőrösön szombaton – galériával

Kiskőrösön 320 futó 2568 kilométer tett meg szombaton a záportározó körül, a Futókörök Napján. Ez a táv annyi, mintha autóval autópályán a svájci Genfig utaznánk és vissza.

Barta Zsolt

Mint ismert, a Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetségének (SZEOSZ) szervezésében rendezték meg a sportnapot az országban. 

Volt, aki kerekesszékkel tette meg a futókört Kiskőrösön
Fotó: Barta Zsolt

2019 óta mintegy 400 rekortán borítású külső futópálya épült idehaza. Ebből az egyik Kiskőrösön, a záportározó körül, ahol szombaton ideális körülmények között szervezték meg a versenyt. Verseny volt a javából, mivel 20 helyszínen mérték össze a kitartóképességüket a futók. A húsz csapatból a kaposváriak 894 futóval nyertek szombaton, ők ugyanis 10 ezer 508 kilométert tettek meg. A versenyben Kiskőrös a 14. helyet foglalta el.

Hatalmas távolságokat futottak a versenyzők. Kiskőrösön 65,6 kilométert tett meg Kormányos Gergő, ami 82 körnek felelt meg. Mögötte 81 záportározós futókört tett meg Rárósi Dávid, 64,8 kilométeres eredménnyel, a harmadik 57 körrel Kiss-Berdo Ádám lett.

Kuti Zoltán, a Trizoli Jótifuti Egyesület vezetője, a program egyik szervezője elmondta, hogy a tavalyi lefutott táv megduplázásuk volt a cél. Illetve az is, hogy még több embert vegyenek rá a mozgásra. Tavalyhoz képest óriásit léptek előre, ugyanis egy éve 109 futó, összesen 1008 kilométert tett meg. Most pedig háromszor többen kerülték meg a tavat, és két és félszer nagyobb távolságot tettek meg. Az indulási és érkezési pontnál üdítővel várták a pihenni vágyókat. Volt, aki csak körbegyalogolta a tavat, de olyan is volt, aki tolókocsis rokonával tette meg a távot. Idősebb, nyugdíjas korúak éppúgy beneveztek, mint az iskolás gyerekek, akiken kívül családok is indultak a Futókörök napján.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában