Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház

2024.04.28. 14:26

Dr. Svébis Mihály nevét viseli a kecskeméti kórház fiatal orvosok karrierjét támogató programja

40 év alatti orvosok karrierjét támogató programot indított a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház. A fiatal orvosok céljait pályázattal támogatja a kórház, többek között tudományos fokozat megszerzésében, külföldi tanulmányúton vagy külföldi kongresszuson való részvétel lehetőségével – derül ki a kórház közösségi oldalán megjelent közleményéből.

Horváth Péter

Immár két éve, 2022. április 28-án hunyt dr. Svébis Mihály, a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház néhai főigazgatója, aki a Bács-Kiskun Megyei Kórházért Alapítvány 1997-es megalapítását követően annak első kuratóriumi elnökeként 25 évig töltötte be ezt a tisztséget.

Forrás: Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház

A közlemény szerint az elismert orvosi szaktekintély, sebész és tiszteletreméltó, megbecsült vezető egyik utolsó kívánsága volt, hogy halálát követően is kiemelt célnak tekintse az intézmény az orvosok szakmai továbbképzését, fejlődésének támogatását, hogy az egészségügy színvonala mindig a legmagasabb szinten, a legújabb nemzetközi trendeket követve valósuljon meg hazánkban, térségünkben.

A Bács-Kiskun Megyei Kórházért Alapítvány kuratóriumi elnöke, dr. Horváth Zsolt orvosigazgató, és a kuratórium tagjai Svébis Mihály emlékére, kiemelkedő szakmai munkásságának és hitvallásának szellemi örökségéül megalapította a Dr. Svébis Mihály Fiatal Orvosok Karriertámogató Programot, melynek célja az orvosi humánerőforrás és utánpótlás biztosítása, illetve a magas minőségű, nemzetközi színvonalú, naprakész szakmai munka elősegítése – írják a közleményben.

A karriertámogató programra már idén pályázhatnak a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórházban dolgozó fiatal – 40 év alatti – orvosok, tudományos fokozat megszerzése, külföldi tanulmányút, külföldi kongresszuson való előadói és első szerzőkénti részvétel, külföldi egészségügyi szolgáltatónál megvalósuló képzés, illetve ezen programok költségeihez való hozzájárulás érdekében.

 

A programban évente maximum négy fő részesülhet támogatásban pályázatonként maximum nettó egymillió forint összegben. A pályázatokat háromfős bizottság bírálja el, amelynek tagjai: Svébis Máté, a névadó családját képviselve, dr. Horváth Zsolt, az alapítvány kuratóriumának elnöke és dr. Sikorszki László PhD. sebész főorvos, a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Általános Sebészeti Osztályának vezetője.

A program kiírása hétfőtől a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház www.kmk.hu oldalán megtalálható – olvasható a kórház közleményében.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában