Bácskai Általános Iskola

2024.02.02. 07:00

Történelmi vetélkedőt tartottak a bácsbokodi általános iskolában

Tíz csapat részvételével vármegyei történelmi versenyt tartottak a napokban a Bácskai Általános Iskolában. A versenyzőket és a diákokat kísérő pedagógusokat Mamuzsits János intézményvezető és Mester Sándor, a három tagból álló szakmai zsűri elnöke köszöntötte.

Juhász Jenő

A történelmi vetélkedő résztvevői

Fotó: Juhász Jenő

Az általános iskola énekkara egy rövid műsorral kedveskedett a résztvevőknek, előadásuk kapcsolódott a történelmi vetélkedő témaköréhez, vagy is az Árpád-korhoz.

Sági Zsuzsanna versenyszervező pedagógus elmondta, hogy ezzel az eseménnyel ők is kapcsolódnak a magyar kultúra napja rendezvénysorozathoz. A „Magyar nemzet virulását világnak hirdették” című vetélkedőt az általános iskola felső tagozatos tanulóinak és a középiskolák 7–8. évfolyamos diákjainak hirdették meg 2023 októberében. Az első fordulót a vármegyéből 18 csapat teljesítette, s a legjobb tíz csapat vett részt ezen a megmérettetésen.

A történelmi vetélkedőre Bács-Kiskun vármegye több településéről érkeztek tanulók: Kecskemétről, Tiszaalpárról, Miskéről, Bajáról, Bácsborsódról és Kiskunfélegyházáról a helybelieken kívül. A feladatsorok megoldását tabletes megoldással kezdték, majd ezt követően tértek rá a hagyományos írásbeli és szóbeli feladatokra.

Első helyen végzett az Árpád fiai csapat (Tiszaalpár, felkészítő tanáruk Mayer Tamásné), másodikak lettek a Sereghajtók (Bácsbokod, Mamuzsits János), míg a harmadikak a 8. b csapat (Baja, Hegyi Cecilia).

A támogatóknak és a pedagógus kollégák segítségének köszönhetően a szervezők értékes díjakkal tudták megköszönni a részvételt és a kiváló teljesítményt. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában