Múltidéző

2024.02.18. 19:45

Nosztalgiával emlékeznek olvasóink a régi szép időkre

Egy újabb különleges összeállítást készítettünk olvasóink által beküldött, régi, családi, kedves fotókból.

Sebestyén Hajnalka

Ha önnek is van olyan képe, mely valamiért emlékezetes, és szívesen megmutatná másoknak is, ossza meg velünk! Fontos, hogy olyan felvételről legyen szó, mely 2003 előtt készült. A képhez rövid leírást is kérünk: kiket vagy mit ábrázol, hol és mikor készült.

A fényképet elküldheti postai úton: Petőfi Népe szerkesztősége, 6000 Kecskemét, Bercsényi u. 7., vagy e-mailben a [email protected] címre. Mottó: Fényképes múltidéző (a postai úton érkezett fotókat felhasználás után visszaküldjük). A megjelenése ingyenes. Előre is köszönjük!

 

Űrhajósok 

Kecskemétről Kenyeres Dénes nyugállományú alezredes 44 év távlatába kalazolná el a régi fotók kedvelőit. A magyar űrhajósok 1980. december 22-én meglátogattak a kecskeméti, akkor létesült légitámaszpontot. A képen balról-jobbra: Keresztély Gyárfas, Tibol Pál, Nagy József, Kádár Béla, Magyari Béla, Timár Mihály, Farkas Bertalan, Karmazsin Sándor, Simon András, Varsányi Mihály és Dömök Lajos hajózótisztek láthatók. A fotót a reptér fényképésze készítette. Utána az űrhajósok dedikálták is a képeket a pilóták számára.

 

Emlékezés 

Páhiról Andrássy Gyula a közelmúltban elhunyt feleségére, Makány Máriára emlékezne ezzel a fotóval. 1957-ben esküdtek meg. Páhin éltek, ahol Mária évtizedeken át tanított a helyi iskolában. Ez a fotó róluk készült. Szeretett emlékét örökre a szívében őrzi. 

 

Családi album  

Kiskunfélegyházáról Bujdosó Imréné Almási Sz. Ilona fényképalbuma rejti ezt az 1998-as fotót, mely egy családi rendezvényen örökítette meg a rokonságot egy aranylakodalmon. Olvasónk szívesen nosztalgiázik a régi fényképeket nézegetve.

 

Sakkozók 

Kecskemétről Kovács István költő 1996-os emlékét idézné fel. Az 1100 éves Millecentenáriumi ünnepség jegyében Ópusztaszeren nagyszabású sakkversenyt rendeztek, 1100 sakkozó ült le 550 sakktáblához. Az ünnepségen a Bács-Kiskun Megyei Írók és Költők Társasága is részt vett, Olvasónk (jobbról) a Nagy játszma című verset szavalta el. Sugár György (balról) ötletei alapján készítették el kecskeméti művészek a győztes sakkcsapat nagydíját az ún. Milleneumi SakkTrófeát, melyet Ábel Lajos vezetésével a vidékiekből álló sakkcsapat nyert meg a fővárosiakkal szemben. A díjat Kecskeméten is bemutatták, a művelődési házban (felvételen).

 

Régi emlék 

Ágasegyházáról Szórád István nyugalmazott tanár, díszpolgár több évtizedes fotója egy szüreti mulatság alkalmából készült a csőszpárokról. 

 

Vidám pillanat 

Kecskemétről, Szabics István családi fotója a nyolcvanas éveket idézi fel. A trónörökös, szülei szemefénye, a mindig vidám Zsoltika (Szabics András Zsolt) 1985. január 22-én született. Ez a felvétel a kis Zsoltikát örökítette meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában