Képviselő-testületi ülés

2024.02.27. 07:30

Március 1-jén újranyitják a kalocsai uszodát

Az év első két hónapjában takarékossági okokból bezárt kalocsai uszodát március 1-jétől újra kinyitjuk – hangzott el a képviselő-testület februári utolsó ülésén azzal összefüggésben, hogy a grémium elfogadta az önkormányzat cége, a uszodát is üzemeltető Vagyonhasznosítási és Könyvvezető Kft. 2024. évi üzleti tervét.

Zsiga Ferenc

A közérdeklődés homlokterében álló uszodáról szólva a polgármester elmondta: az uszoda rezsiköltsége az energiaárak drasztikus emelkedése miatt annak ellenére nőtt az energiaválság előtti 72 milliós költséghez képest több mint duplájára, 167,5 millió forintra, hogy az uszodát takarékossági okokból az év első két hónapjában zárva tartották.

uszoda, Kalocsa, képviselő-testület, újranyitás
Március 1-jén újranyitják a kalocsai uszodát
Fotó: Beküldött fotó

Az üzleti terv szerint a társaság általános önkormányzati támogatása a legnagyobb tétel, mely az uszoda mellett magába foglalja a közterület-fenntartási és ingatlankezelési feladatokat, az önkormányzattól átvállalt egyéb feladatokat, amely így összesen 625,2 millió forint. Az önkormányzat a városi televízió működtetésére 41,5 millió forintot biztosított. 

Ridegné Kara Beáta ügyvezető képviselői kérdésre válaszolva kifejtette, finisben van az a 118 milliós eszközbeszerzés, amelynek keretében három új gépjárművel bővül az eszközpark. Köztük egy platós teherautóval, amely egyebek mellett a járműhiány miatt gondot jelentő zöldhulladék-begyűjtés munkálatait segíti. A gépek heteken belül megérkeznek. A társaság összesen 834,6 millió forint főösszegű finanszírozási igényét a jelen lévő hét képviselő egy tartózkodás mellett elfogadta.



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában