Várakozás

2024.01.15. 21:42

Üzemzavar miatt folyamatos volt a piros jelzés Kecskeméten, a Kiskőrösi úti fénysorompón, hatalmas sor alakult ki

Minden bizonnyal életében az egyik leghosszabb időt töltötte vasúti átkelőben a szabad jelzésre várva az, aki hétfő este a Kiskőrösi úti–Ipoly utcához közelebb eső átkelőn szeretett volna keresztül jutni 19 óra után. Hatalmas sor torlódott fel a síneknél, mivel a fénysorompó folyamatosan piros jelzést adott.

Horváth Péter

Volt aki áthajtott a síneken

Fotó: Horváth Péter

Mi 19 óra után 10 perccel érkeztünk oda, és szerettünk volna átjutni, de ez hosszas várakozás után sem sikerült. 10 perc állás után már nyilvánvaló volt, hogy anomáliába futottunk, ezért felhívtuk a MÁV ügyfélszolgálatát, ahol egy hölgy azt a tájékoztatást adta, hogy tudnak a problémáról, valaki türelmetlenebb volt mint mi (vagy hamarabb ismerte fel, hogy üzemzavar történt), és 19 óra 16 perckor bejelentést tett arról, hogy folyamatos a piros jelzés az átjáróban. Arról tájékoztatott a hölgy, hogy ilyen esetben vagy távolról újraindítják a fénysorompót, vagy a helyszínre küldik a munkatársakat, akik elhárítják a zavart. Az nyilvánvaló volt számunkra, hogy nem indították újra a rendszert, ezért meg kell várni a kiérkező MÁV-osokat. Mivel ekkor már többen türelmetlenül áthajtottak a síneken, megkérdeztük, hogy megtehetjük-e mi is ezt, de az ügyfélszolgálatos szerint felelőtlenség, és nem javasolta, helyette azt tanácsolta, hogy várjuk meg a szakembereket. Hogy mikor érkeznek ki, arról nem volt tudomása, ilyen információval nem rendelkeznek – hangzott el. 

A helyzet 19 óra 50 perckor sem változott

Immár 40 perce rostokoltunk az átjáróban –, amikor úgy döntöttünk, hogy elhagyjuk a helyszínt – természetesen nem a síneken át. Úgy tűnik, hogy ez a pillanat lélektani határ volt, mert ekkor megindult a sor, sajnos a síneken át. Mi inkább megfordultunk, és az újságírói kíváncsiságtól hajtva az Izsáki út felé vettük az irányt, hogy megtudjuk, ott is megkeseríti-e az autósok életét az engedetlen vasúti lámpa, de kiderült, hogy a hiba csak a Kiskőrösi utat érintette, mert az Izsáki úton fehéret mutatott a fénysorompó.

Az esettel kapcsolatban érdeklődtünk a MÁV-nál, hogy pontosan mi történt az átjáróban, miért nem váltott vissza a lámpa. Megkérdeztük azt is, hogy milyen gyakran fordul elő ilyen, illetve hogy mi a teendő ilyenkor. Arról is feltettük kérdésünket, hogy általában mennyi idő alatt érkeznek ki a szakemberek a hibát elhárítani? Amint megkapjuk a vasúttársaság válaszát, közöljük.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában