Beruházás

2023.10.05. 15:29

Folytatódnak a járda- és útépítések Jánoshalmán

A téli időjárás beállta előtt két fontos beruházást is elindít Jánoshalma önkormányzata, a városban és a külterületen. Még ebben az évben öt utcában újulnak meg a járdák, összesen mintegy 1,3 kilométer hosszan, ezenkívül két külterületi útszakasz építése is elkezdődik – közölte Czeller Zoltán polgármester.

Pozsgai Ákos

Fotó: Pozsgai Ákos / archív-felvétel

A városvezetés korábban vállalta, hogy minden évben végez felújítási munkálatokat, ahol régi, megsüllyedt, repedezett járdarészek vannak. Még ebben az évben elkezdődik a Remete, a Pacsirta, a Jókai Mór, az Orczy, és a Bem József utcák rossz járdaszakaszainak felújítása – jelentette be a település vezetője.

Czeller Zoltán polgármester hozzátette: a külterületi utak felújításában két helyen is történik előrelépés, a mezőgazdasági szakiskola tanüzeme felé vezető mostanra jócskán megrongálódott út mintegy 150 méter hosszan lesz felújítva. A meglévő felülethibás útalapra egy 3,5 méter széles aszfalt burkolat készül, mindkét oldalán fél méter széles padkát alakítanak ki. Szintén Jánoshalma külterületén, a Kiserdő tanyák gyűjtőútjának felújításához is hozzálátnak még ebben az évben, 1,5 kilométer hosszan 3 méter szélesen kőzúzalékkal fedik le, úgy, hogy az egyik oldalra lejtsen és vezesse el a csapadékot a kialakított vízgyűjtő árokba.

Fotó: Pozsgai Ákos / archív-felvétel

A felújításokat végző vállalkozókkal, a budapesti székhelyű Signum Alfa és a jánoshalmi székhelyű ABI BAU Kft. képviselőjével október 4-én a kivitelezői szerződést aláírta a polgármester. A munkaterületek átadása október 10-én lesz.

A fejlesztéseket a város vezetése nagyrészben pályázati forrásból valósítja meg, de a megvalósításhoz önkormányzati forrásokra is szükség volt. A járda felújításhoz 6,4 millió forintot, a külterületi utak felújításához 6,5 millió forintot biztosított a képviselő-testület a helyi adóbevételekből. A járdafelújítás a Belügyminisztérium önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatására kiírt pályázatból elnyert forrásból, a külterületi utak felújítása egy másik belügyi pályázatból elnyert forrásból valósul meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában