Nyáresti Fúvósmuzsika

2023.08.27. 12:05

A nagy hőség ellenére is hatalmas sikert arattak a kiskőrösi szabadtéri koncertek – galériával

Bár harmadfokú hőségriadó volt érvényben az országban, Kiskőrösön mégis szinte minden széken ültek azon a szabadtéri koncerten, amelyet szombat este adott három zenekar.

Barta Zsolt

A szombat esti koncertet a vendéglátó kiskőrösi zenekar fejezte be

Fotó: Barta Zsolt

Nyáresti Fúvósmuzsika címmel rendeztek térzenét a település főterén. A nagy sátor alatti árnyékban ülő hallgatóság és a zenészek számára elviselhető volt a meleg. Kiskőrös Város Fúvószenekarának meghívására két vendégzenekar is fellépett a rendezvényen. Így játszott Szentes Város Fúvószenekara és az Orosházi Fúvószenekar is. 

A programon felléptek a kiskőrösi mazsorettes lányok is. Délután 16 órakor a zenekarok az 1956-os kopjafától a színpadig vonultak fel. Mind a három zenekar egy-egy indulót játszott menet közben, amelyre a mazsorett csoportok táncléptekben haladtak a színpadig. Itt előbb a szentesiek, majd később az orosháziak adtak koncertet, legvégül a helyi kedvencek a kőrösiek léptek fel.

A kiskőrösi mazsorettes lányok vezették a kiskőrösi zenekart
Fotó: Barta Zsolt

Ahogy ez ilyenkor szokás nyáron, a zenészek a rádióból, a tv műsorokból jól ismert indulókat, feldolgozott magyar nótákat, operett számokat adtak elő. Sőt a Hungária Együttes jól ismert dalainak egyvelege is felhangzott illetve a Jézus Krisztus Szuper Sztár musicalből is hallhatott részleteket a közönség. A kiskőrösieket Sipos Béla karnagy vezényelte, aki 2019 óta vezeti a helyi zenekart. A művésztanár Szegeden lakik, de minden héten átjár a városba, ahol próbákat tart. Főállásban a Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar helyettes karnagya. Megjegyezte: kiváló több évtizedes fúvószenei hagyományokkal rendelkező település Kiskőrös, ahol tinédzserektől a nyugdíjasokig sokan zenélnek a városi együttesben. A lelkesedés és a közös muzsika szeretete tartja össze a város zenekarát, mondta a karnagy.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában