Beruházás

2023.06.18. 15:09

Az új kiskunmajsai közösségi tér az egyházi felekezetek, baráti társaságok, egyesületek otthona lehet – galériával, videóval

Vasárnap délelőtt ünnepélyesen felavatták a Közösségek Háza épületét, ami a vármegyei önkormányzat által irányított szociális városrehabilitációs program támogatásával készülhetett el. A szegregált városrészben egy korábbi ABC-épületet alakítottak át közösségi házzá és a helyiek által alvégnek nevezett területen vásárolt meg az önkormányzat négy lakóházat, amiket felújítottak és négy családnak jelenthetnek új otthont.

Tapodi Kálmán

Egy korábbi ABC-épületet alakítottak át közösségi házzá

Fotó: Tapodi Kálmán

– Kiskunmajsa város önkormányzatának mindig is fontos volt az, hogy hogyan segítse azokat a leszakadó közösségeket, amelyek a mai gazdasági helyzetben még inkább nehéz helyzetbe kerültek – hangsúlyozta beszédében Patkós Zsolt. A város polgármestere hozzátette: az épület nemcsak a különböző egyházi felekezeteknek lehet otthona, hanem baráti társaságok, egyesületek is élettel tölthetik meg a házat.

Dr. Mák Kornél, a vármegyei önkormányzat alelnöke úgy fogalmazott: egy nemzet, egy nemzetiség akkor fog rossz úton járni, ha elszakad az olyan alapoktól, mint a kultúra és hit, amit mindenkinek ápolni kell. Szűcs Csaba, Kiskunhalas alpolgármestere, a Bács-Kiskun vármegyei közgyűlés elnökének romaügyi főtanácsadója örömét és köszönetét fejezte ki a Majsán megvalósult programért. Mint hangsúlyozta: ez esély a családok számára, hogy jobb körülmények között élhessenek, és ezeket a beruházásokat becsülni és óvni kell.

– Nagy öröm, hogy ebben az épületben nemcsak a kultúra kap helyet, hanem egy magasztosabb dolog, az Isten dicsőítése – mondta a szalagátvágás előtti köszöntőjében Kerepes Tibor, a majsai roma nemzetiségi önkormányzat elnökhelyettese.

 

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában