Esemény

2023.02.10. 14:48

Bábtalálkozót tartottak a kecskeméti Csigabiga óvodában – galériával

A bábozás több műfaja is megjelent a Bóbita Bábtalálkozón pénteken a kecskeméti Csigabiga Óvodában. A házigazdák árnyjátékkal indítottak, de paraván elé álltak marionett és síkbábokkal is a nagycsoportosok.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: Bús Csaba

Kecskeméten az Árpádvárosi Csigabiga Óvoda immár 23. alkalommal hívta életre a Bóbita Bábtalálkozót, melyen ezúttal nyolc óvoda nagycsoportosai adtak elő mesét. A több évtizedes múltra visszatekintő eseményen idén a házigazda Csigabigások, a Széchenyi sétányi, Mikszáth Kálmán utcai, Egyetértés utcai, Aranytulipán, Hosszú utcai, Lánchíd utcai és Juhar utcai ovisok léptek fel.

A gyerekek bábjátékát a zsűri értékelte. Az esemény sosem verseny, így idén sem rangsoroltak. A zsűri szóbeli értékelést adott a fellépő ovisok előadókészségéről és a felkészítő óvodapedagógusok módszertani munkájáról. Mindenki mesekönyvet és oklevelet kapott szép szerepléséért. Külön gratuláltak azon ovisoknak, aki az általuk megformált karakterrel kiemelkedő teljesítményt nyújtottak.

Kurilláné Páncél Csilla intézményvezető a bábtalálkozó kapcsán elmondta: óvodájukban mindig is elkötelezettek voltak a tehetséggondozás, azon belül is a bábozás iránt. A nevelőmunkájuk mindennapi része a bábozás.

A Csigabigás ovisok nagyon szeretik a bábozást, idén egy új műfajjal, az árnyjátékkal léptek a zsűri és a kis kortársaik elé. Az óvodavezető a tehetséggondozás, a bábozás kapcsán kiemelte: nagyon sok pozitív hatása van a bábjátékoknak, mind anyanyelvi, mind dramatikai szempontból. Erősíti a személyiségüket, közösségre neveli és megtanítja egymáshoz alkalmazkodni őket.

Az esemény megnyitóján Engert Jakabné, Kecskemét alpolgármestere is részt vett, aki támogatója a bábjátékos tehetséggondozásnak.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában