Alföldi táj

2022.07.22. 13:55

Mobilapplikáció segíti a Kecskemét környéki kerékpártúrák megszervezését

Az Értékjáró séták sikerére alapozva az Aranyhomok Kistérségi Egyesület elkészítette a kerékpártúrákat ajánló „Értéktúra két keréken” applikációját, mely ezekben a napokban is jól jöhet a túrázóknak Kecskemét és térségére, valamint a Tisza holtágai mentén.

Sebestyén Hajnalka

A mobilapplikáció segítségével kellemes családi programként, két keréken is felfedezhetjük az alföldi táj értékeit Fotó: Illusztráció

Forrás: shutterstock.com

„Értéktúra két keréken” elnevezésű turisztikai mobilapplikációval kerékpárral is megismerhetők, könnyedén bejárhatók és felfedezhetők a Kecskemét környéki települések – Nyárlőrinc, Lakitelek, Tiszaalpár, Tiszakécske – értékei. Az arra kerékpározók rendezett, virágos, megújuló környezetben bukkanhatnak egy-egy, csak arra a településre jellemző gyöngyszemre. Két keréken könnyedén tekerve fedezhetik az alföldi táj szépségeit, Nyárlőrinc, Lakitelek, Tiszaalpár épített örökségét, kulturális és természeti kincseit, betekintést nyerhetnek a települések múltjába és jelenébe. 

Ilyen léleksimogató látvány például a tiszaalpári Várdombról szemünk elé táruló Nagy-tó háborítatlan vízi és madárvilága, vagy a tiszakécskei kilátóból megpillantott ezerarcú Tisza folyó meseszép kanyarulata. 

Igazi kuriózum a Tősfürdőben található gyerekparadicsom is, a Tőssellő vízi élményvilág vízimalmokkal, zsilipekkel, aranymosással, kincskereséssel. Gyönyörködhetnek a vizes élőhelyekben, csobbanhatnak a szabadstrandokon, regenerálódhatnak a gyógyvizekben, felfrissülhetnek a fürdőkben.

A túraútvonalak ideálisak egy napra, és akár egy hétvégére is. Aki több napra tervez, annak szállást és egyéb programokat is kínálnak.

A túra sík terepen amatőr és profi kerékpárosoknak, fiatalabbaknak és idősebbeknek, egyénileg és családoknak is ajánlott. A túra szakaszonként is teljesíthető az offline módon is működő, GPS térképnavigáció segítségével. Mivel a kerékpárút Kecskemét-Nyárlőrinc szakaszon még nincs kiépítve, ezért ennek a rövid szakasznak a megtételét vonattal javasolják, amelyen a kerékpár szállítása is megoldott. Az útvonal legnagyobb része kijelölt kerékpárúton vezet, illetve alacsony forgalmú közutakon. 

Kiváló kikapcsolódási lehetőség a mozgásra, a környékbeli értékek megismerésére, a minőségi együtt töltött időre, a hétköznapok forgatagából való kiszakadásra. 

Ne hagyjon ki egyetlen megállót sem, fedezze fel kerékpáron Kecskemét és térsége látnivalóit!

A túraútvonal letölthető a Kecskemét és térsége turisztikai mobilapplikációból http://aranyhomok.hu/hireink/elindult-a-kecskemet-es-tersege-turisztikai-applikacio , valamint a www.aranyhomok.hu honlapról.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában