beruházás

2020.09.03. 18:47

Megújult a bekötőút Dunafalván

A Magyar Falu Program keretében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában 346 millió forint értékben felújították az dunafalvi bekötőút 3,2 kilométeres szakaszát.

Márton Anna

Fotó: Márton Anna

A Magyar Falu Program keretében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában 346 millió forint értékben felújították az dunafalvi bekötőutat, 3,2 kilométeres szakaszon. A teljes körű felújítás során a kivitelező két aszfaltréteggel erősítette meg a burkolatot, valamint az ívek belső oldalán a mart aszfalt újbóli felhasználásával burkolt padkát épített. A buszmegállóknál 28 méter hosszan széles padkát és 18 méter hosszan felállóhelyet készítettek.

Fotó: Márton Anna

A bekötőút ünnepélyes átadásán részt vett Zsigó Róbert államtitkár, a térség országgyűlési képviselője, Arató Béla, Dunafalva polgármestere és a környékbeli falvak polgármesterei valamint a település lakosai is kilátogattak az eseményre.

– Szeretnénk elérni, hogy a legkisebb településeken élő emberek is megfelelő színvonalon tudják igénybe venni az állami szolgáltatásokat. Ebbe tartoznak útépítési feladatok is. Az elmúlt években a választókerületben nagyon sok településen sikerült belterületi és külterületi utakat építeni. Ez az útátadás ami ma megtörtént a Dunafalvi bekötőút második üteme. Két esztendővel ezelőtt adtuk át az első ütemet, amit a megyei önkormányzat által koordinált Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében sikerült megvalósítani. Ez a második szakasz a Magyar Falu Program keretében készült el – mondta Zsigó Róbert.

Arató Béla, Dunafalva polgármestere az átadás kapcsán elmondta, hogy a község lakói évek óta egy rögös, szinte alig járható úton közlekedtek. Mindenki aki ezen az úton járt korábban, tiszta szívből tud örülni az új útnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában