galériával

2019.09.27. 11:30

Okostanteremben tanulhatnak a szabadszállási diákok

Okostantermet avattak csütörtökön a Szabadszállási Petőfi Sándor Általános Iskolában. A fejlesztés több mint négymillió forintba került, a rávalót a helyi önkormányzat és a Kiskőrösi Tankerületi Központ biztosította.

Gulyás Sándor

Az okostanterem felszerelése egy érintőképernyős kijelzőből, vagyis okostáblából, és az azt vezérlő számítógépből áll. A diákok a kommunikációs rendszer segítségével, saját táblagépükkel követhetik az óra eseményeit. A pedagógusok a digitális technológiának köszönhetően a tanórákon a legmodernebb alkalmazásokat tudják az oktatás szolgálatába állítani, végigkísérve a tanulók munkáját, valamint élhetnek az azonnali visszajelzés lehetőségével is.

– Az ilyen jellegű beruházásoknál nagyon nagy jelentősége és felelőssége van az önkormányzatnak, mivel olyan lehetőségeket tud teremteni a településen élő gyermekek számára, mely versenyképes tudást ad, illetve elősegíti az életre való nevelést. Az okostanterem nagyban hozzájárul ahhoz is, hogy a diákok elsajátítsák az alapokat és az iskolából kikerülve jobban eligazodjanak a mai digitális világban. Önkormányzatunk a jövőben is keresi annak lehetőségét, hogy előmozdítsa az iskola oktatási színvonalának emelését, akár egy újabb digitális táblával, vagy más modern eszközök megvásárlásával – hangsúlyozta köszöntőjében dr. Báldy Zoltán polgármester.

– Digitális világban élünk, nekünk pedig az feladatunk, hogy felkészítsük gyermekeinket ennek kihívásaira. Nagyon fontos tehát az, hogy pályaválasztáskor, vagy későbbi életük folyamán, a munkahelyükön is meg tudják állni a helyüket, okosan tudják használni az informatikai eszközöket. Ehhez biztosít lehetőséget a szabadszállási okostanterem is, ami az első a tankerületünkben – emelte ki Vágó Ferencné, a Kiskőrösi Tankerületi Központ igazgatója.

A rendezvény zárásaként Varga Mónika az első osztályosoknak, míg Paróczi Ádám az ötödikeseknek tartott bemutató órát. Az átadóünnepséget az intézmény diákjainak műsora tette teljessé.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában