Szalkszentmárton

2019.09.26. 16:23

Átadták a megújult KRESZ-parkot

A helyi polgárőségnek köszönhetően megújult a szalkszentmártoni KRESZ-park. A létesítményt a hétvégén vették birtokba a település óvodásai és iskolásai.

Gulyás Sándor

– A KRESZ-park felújítását polgárőrségünk kezdeményezte és végezte el. Nyár végén tettük rendbe a területet, felmatricáztuk a régi közlekedési jelzőtáblákat. A hagyományoknak megfelelőn pedig iskolaindító, gyakorlattal egybekötött közlekedésbiztonsági programot szerveztünk a gyermekek számra – mondta el lapunk érdeklődésére Szabó Viktor, a Szalkszentmártoni Polgárőr Egyesület vezetője.

A közlekedésbiztonsági program nem új keletű Szalkszentmártonban. A polgárőség a körzeti megbízottal karöltve éves rendszerességgel tartja meg családi napját, ahol a település legfiatalabbjai megismerkednek a jelzőtáblákkal, azok jelentésével, illetve elsajátíthatják a kerékpáros, a gördeszkás, és rolleres közlekedés szabályait. Az oktatást követőn a résztvevők összemérhették tudásukat. A legjobban teljesítők ajándékokat, hátizsákot, szilikonos biciklilámpát, édességet, láthatósági karkötőket és mellényeket, illetve egy névre szóló jogosítványt kaptak.

A rászorulókat is segítik

– Egyesületünk is csatlakozott a beteg gyermekek javát szolgáló országos akcióhoz. A három saját gyártmányú kupakgyűjtő fémszív a település központjában, Újtelepen, illetve a táborban kerül rövidesen kihelyezésre – tudtuk meg Szabó Viktortól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában