fülöpjakab

2018.01.21. 16:37

Fülöpjakabi biogazda lehet az év agrárembere

Gyöngyösi Sándor biogazdát is jelölték az Az év agrárembere kitüntető díjra. A fülöpjakabi gombatermesztő fenntartható gazdálkodás kategóriában jutott a döntőbe.

Vajda Piroska

Gyöngyösi Sándor Fotó: Vajda Piroska

Már csak az a kérdés, hogy a díjátadó gálán a fődíjat vagy a közönségdíjat veheti-e át. A közönségszavazatokat január végéig lehet leadni azevagrarembere.hu internetes oldalon.

A fülöpjakabi biogazda közel két évtizede foglalkozik gombatermesztéssel. A gyógygombákkal egyik ismerőse kérésére kezdett el foglalkozni. Elsőként a ganodermát, magyar nevén pecsétviaszgombát termelte ökogazdálkodóként.

Gyöngyösi Sándor Fotó: Vajda Piroska

Mára számos különböző gombafajtát termeszt. Megtalálható gazdaságában a siitake, a süngomba, a déli tőkegomba, a laskagomba, a fafülgomba és a gyapjas tintagomba is. Ezek feldolgozását saját családi vállalkozásukban végzik.

Gyöngyösi Sándor nagy hangsúlyt fektet a biotermelés és az egészséges táplálkozás népszerűsítésére is. Előadásokat, egészségnapokat szervez. Családi gazdaságuk mindig nyitva áll az érdeklődők előtt.

A biogombafarm közkedvelt célpontja magyar és külföldi csoportoknak, iskoláknak, kertbarátoknak. Külföldi delegációk is gyakran megfordulnak a megyében, sőt az országban egyedülálló látványt nyújtó gombatenyészetben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában