Kecskemét

2024.05.17. 11:35

Vádemelés: becsületes megtalálónak adta ki magát a tolvaj – videóval

A Kecskeméti Járási Ügyészség lopás miatt emelt vádat egy férfival szemben, aki miután az általa ellopott mobiltelefont egy bokor alá rejtette, becsületes megtalálóként, 6 ezer forint fejében visszaadta a tulajdonosának.

Baon.hu

A vád szerint a büntetett előéletű férfi 2023. szeptember 7-én késő este Kecskemét belvárosában – kihasználva a sértett figyelmetlenségét – ellopott egy étterem teraszának asztalán őrizetlenül hagyott mobiltelefont. A tolvaj ezután a 280 ezer forint értékű készüléket egy bokor alá rejtette, majd az éjszaka folyamán a telefonját kereső nőnél becsületes megtalálóként jelentkezett és 6 ezer forint ellenében a telefont visszaadta a nőnek.

vádemelés, bíróság, lopás
Vádat emeltek a büntetett előéletű férfi ellen
Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Az ügyészség a különös visszaesőnek számító férfit lopás vétségével vádolja és ezért vele szemben elzárás mellett közérdekű munka büntetés kiszabását is indítványozza. Ügyében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában