Közlekedésrendészet

2024.05.22. 08:15

Több mint kétezren lépték túl a sebességhatárt Bács-Kiskunban

Az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat regisztráltan 2406-an lépték át.

Baon.hu

A szabálytalankodóknak legalább 39.000 forint közigazgatási bírságot kell fizetniük, ám lesz olyan, aki ettől magasabb összegű büntetésre számíthat. Azonban annak a sofőrnek, aki az 53-as számú főúton 90 kilométer/óra helyett 193 kilométer/órával közlekedett, 260.000 forintot kell fizetnie. Ugyanekkora összegű büntetésre számíthatnak azok az autóvezetők is, akik az 5-ös számú főút kecskeméti szakaszán lépték át a megengedett sebességhatárt – írja a police.hu.

gyorshajtók, közlekedésrendészet, ittas vezetés
Az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat regisztráltan 2406-an lépték át. 
Forrás: police.hu

Bács-Kiskun vármegye közútjain egy hét alatt 54 rendőri intézkedést igénylő baleset történt. Az egyenruhások 22 olyan autóst igazoltattak, akik a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztottak; közülük négyen balesetet okoztak.

Május 14-én Tompa külterületén egy 54 éves helyi lakos közlekedett autójával. A férfi nem tett eleget jobbra tartási kötelezettségének, ezért a járműve érintőlegesen összeütközött egy szemből – szabályosan – érkező kocsival. A rendőri intézkedés során kiderült, hogy a férfi a vezetés megkezdése előtt szeszesitalt fogyasztott.

Az 5213-as számú úton május 18-án reggel egy férfi az autójával árokba hajtott és felborult. A baleset következtében könnyebben megsérült, és az is kiderült, hogy ittasan vezetett, így a járőrök mintavételre előállították.

Kecskeméten egy quaddal közlekedő férfi szenvedett súlyos sérüléseket május 19-én ittassága miatt. Ő egy kereszteződésben vesztette el az uralmát a járműve felett, és felborult.  

Az ittas vezetés a legkirívóbb közlekedési jogsértések közé tartozik, éppen ezért jár a jogosítvány bevonásával, azaz a vezetési jogosultság ideiglenes vagy végleges visszavonásával.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!