Bűnügy

2024.04.09. 08:30

Letartóztatás: Fiatalok loptak meg egy idős kecskeméti férfit

Egy 67 éves férfi jelentette a rendőrségen, hogy a bankkártyájáról közel 150 ezer forintot leemelt valaki.

Tapodi Kálmán

A férfi elmondta, hogy elaludt az egyik padon ittasan, április 6-án hajnalban, amit kihasználhatott egy járókelő és elvette a pénztárcáját, benne a bankkártyájával, irataival és 30 ezer forinttal. Amikor másnap felébredt, akkor döbbent rá, hogy valaki többször is sikeres tranzakciót hajtott végre a bankkártyájával. A kecskeméti nyomozók az ügy felderítése során a kamerafelvételek segítségével pár óra alatt azonosítottak a lehetséges tolvajokat, egy testvérpárt. A 27 és 26 éves férfit még aznap elfogták és őrizetbe vették. A párost gyanúsítottként hallgatták ki a csalás miatt, ők elismerték a bűncselekmény elkövetését. Elmondták, hogy a bankkártya mellett egy PIN-kódot is találtak, így az első útjuk egy bankautomatához vezetett, másnap pedig ruhákra és fodrászra költötték a könnyen szerzett összeget. A Kecskeméti Rendőrkapitányság kezdeményezte a fiatal csalók letartóztatását. 

tolvaj, lopás, bankkártya, rendőrség
Fiatalok loptak meg egy idős kecskeméti férfit
Forrás: shutterstock.com / illusztráció

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság azt tanácsolja, hogy a bankkártyát és a PIN-kódot ne tárolja senki sem egy helyen és ne írja rá a bankkártyára a kódot! Ha a kártyát használja, ügyeljen arra, hogy senki ne láthassa a PIN-kód beütését! Ha elvesztette vagy ellopták a kártyát, azonnal tiltsa le azt!

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában