Bács-Kiskun

2024.03.28. 15:14

Balesetek az M5-ös autópályán és leégett családi ház adott munkát a tűzoltóknak

Szerdán a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 4 tűzesettel és 2 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő bejelentés érkezett.

Baon.hu

Egy családi házhoz épített garázs, valamint a ház tetőszerkezete égett szerdán délután Bácsalmáson, a Petőfi utcában. A bácsalmási önkormányzati és önkéntes, valamint a bajai hivatásos tűzoltók három vízsugárral fékezték meg a lángokat. A tűzoltók az oltási munkálatok közben kivittek az épületből egy gázpalackot, amelyet nem ért hőhatás. Személyi sérülés nem történt – közölte a katasztrófavédelem.

tűzeset, baleset, katasztrófavédelem
Kigyulladt egy garázs Bácsalmáson 
Fotó: Pozsgai Ákos

Kamionnak ütközött egy kisteherautóval szerdán délután az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán, Kecskemét térségében. A baleset következtében a kisteherautóba beszorult a vezetője, akit a kecskeméti hivatásos tűzoltók feszítővágóval szabadítottak ki, majd átadták a mentőknek. 

Egy nyerges vontató egy kisbusz és egy személyautó ütközött össze szerdán délután az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán, Kecskemét térségében. A kisbusz öt utasának egyike beszorult a járműbe, őt a kecskeméti hivatásos tűzoltók feszítővágóval szabadítottak ki, majd átadták a mentőknek. A mentők összesen négy embert szállítottak kórházba.

Teljes terjedelmében égett egy kisbusz szerdáról csütörtökre virradóra Miskén, a Kossuth Lajos utcában. A kalocsai hivatásos tűzoltók a tüzet két vízsugárral eloltották. Személyi sérülés nem történt.

Szerdán még két esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában