Baleset

2023.04.16. 07:34

Csatornába zuhant egy autó, hárman megsérültek Csengőd közelében – galériával

Tűzoltók és a mentők szabadították ki a vízzel teli csatornába zuhant személyautónak az utasait, akik szombat este Csengőd és Soltszentimre között az 5217-es úton szenvedtek súlyos balesetet, amikor autójukkal belehajtottak. A balesetben két személy súlyosan, egy pedig könnyebben megsérült, a mentők a kecskeméti kórházba szállították őket.

baon.hu

Fotó: Pozsgai Ákos

Frissítve (10:00):

A baleset szombat este 21 óra tájban történt, az autó Soltszentimre felé tartott, amikor a Kolon-tói övcsatorna előtt a balra ívelő kanyarban letértek az útról és a négy méter mély csatornába hajtottak. Információink szerint a balesethez a kiskőrösi, a szabadszállási, a kunszentmiklósi mentők és a kiskőrösi hivatásos, valamint az akasztói és csengődi önkéntes tűzoltók vonultak.

Az autóban információink szerint hárman utaztak, két utast a tűzoltók és a mentők szabadítottak ki és hoztak fel a csatornából létra segítségével. Úgy tudjuk, hogy két személyt súlyos, a harmadik utast könnyű sérüléssel szállították a mentők a kecskeméti kórházba.

A tűzoltók a csatornába zuhant járművet áramtalanították, majd egy munkagép segítségével a partra húzták. A mentés és a helyszínelés miatt teljes szélességében lezárta a rendőrség az utat. Meg nem erősített információink szerint egy az úttesten átrohanó vad miatt rántotta el a sofőr a kormányt és ezért hajtottak az út menti csatornába. A baleset pontos körülményeit a Kiskőrösi Rendőrkapitányság munkatársai vizsgálják.

 

Korábban írtuk:

Csatornába esett egy személyautó az 5217-es úton, Csengőd térségében, a 16. és a 17. kilométer között. A kiskőrösi hivatásos tűzoltók két embert létra segítségével hoztak fel a négy méter mély árokból, majd átadták őket a mentőknek. Az egység áramtalanította a gépkocsit, amely a kerekein állt. A munkálatokat a csengődi önkéntes tűzoltók is segítették. Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták – számolt be a katasztrófavédelem.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában