Kék hír

2023.02.01. 12:18

Késsel támadt rá egy idős férfira a kiskunhalasi rabló

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság nyomozói január 9-én fogták el azt a férfit, aki december 22-én élettársával betört egy családi házba, majd néhány nappal később kirabolt egy utcán sétáló férfit.

baon.hu

A kamerafelvételen: K. Norbert, az elkövető

Forrás: Zsaru Magazin Facebook-oldala

A hatvanas éveiben járó férfi december 29-én este hazafelé tartott, amikor egy fiatalember és egy nő követni kezdték, majd néhány méter után megállították – írja a Zsaru Magazin Facebook-oldala.

A fiatalember azzal a kéréssel fordult az idősebb férfihoz, hogy hívjon fel neki valakit a telefonján. A férfi nem akarta elővenni a mobilját, és indult is volna tovább, azonban a fiatalember nem engedte. Az idős férfi elé állt, lökdösni kezdte, majd egy kést vett elő. A rabló ezután megkérdezte a férfit, van-e cigarettája, aki elő is vett egy dobozt, hogy adjon belőle, a támadó azonban az egészet elvette tőle. Ezután a rabló aziránt érdeklődött, hogy van-e pénze. A férfi a kés láttán megrémült, és azonnal átadta a nála lévő 2 ezer forintot. A páros ezután távozott.

– A megtámadott férfi másnap tett feljelentést, ekkor kezdtünk nyomozni – mondja Beke Bence hadnagy, a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság nyomozója. 

A képen: Beke Bence hadnagy
Forrás: Zsaru Magazin Facebook-oldala

– Beszereztük a rendelkezésre álló kamerafelvételeket, és ezek alapján azonosítottuk a 27 éves K. Norbertet, aki közben ismeretlen helyre távozott.

 Elfogatóparancsot adtunk ki ellene. 

Információk alapján tudomásunkra jutott, hogy élettársa szüleinél bujkál. Január 9-én ott fogtuk el, és őrizetbe vettük. Azonban nem ez volt az egyetlen bűncselekmény a rovásukon. December 23-án éjszaka egy családi házba tört be élettársával. Az ingatlan tulajdonosa nem tartózkodott otthon, ezt kihasználták, leszerelték a bejárati ajtót, és bementek az épületbe. Onnan szinte mindent kipakoltak, televíziót, szerszámgépeket, még egy tangóharmonikát is elvittek. A kár értéke közel félmillió forint volt. A tanúvallomások alapján az ellopott tárgyak egy részét megtaláltuk.

K. Norbertet felfegyverkezve elkövetett rablás, valamint lopás bűntettével gyanúsítják. A bíróság január 11-én elrendelte letartóztatását. Élettársát, a 24 éves K. Ivettet lopás bűntettével gyanúsították meg, ő szabadlábon védekezik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában