baleset

2018.03.13. 10:10

Egy gyalogost ütöttek el Ballószög külterületén

Hétfő este elütött egy sofőr egy gyalogost Ballószög külterületén.

police.hu

Forrás: police.hu

Ballószög külterületén, az 53101-es számú úton hétfőn 18 óra 28 perckor egy 64 éves helyi gyalogos akart átmenni az úttesten, de nem vette észre a Kadafalva felől közlekedő Suzuki Swiftet, amely elütötte. A láthatósági mellényt nem viselő gyalogos a baleset következtében súlyos sérülést szenvedett. Az autó sofőrjével szemben alkalmazott alkoholszonda negatív értéket mutatott.

Forrás: police.hu
Forrás: police.hu
Forrás: police.hu

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság ezúton is felhívja a közlekedők figyelmét arra, hogy gyalogosként vagy kerékpárosként lakott területen kívüli út úttestén, leállósávján, útpadkáján éjszaka vagy korlátozott látási viszonyok között csak úgy lehet tartózkodni, illetve közlekedni, ha láthatósági mellényt, ruházatot viselnek. Bár lakott területen belül ez nem kötelező, mégis ajánlatos! Ha ugyanis fényvisszaverő anyagokkal felszerelt ruházattal és járművel közlekednek, észlelésüket és láthatóságukat a sokszorosára növelhetik. Ez különösen szürkületben, éjszaka vagy korlátozott látási viszonyok mellett igaz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában