Kecskemét

2024.03.26. 06:50

Csató Roland: A frizuránk a személyiségünket is tükrözi

Még mindig lehet jelentkezni a Tündérszépek szépségversenyre. A megméretésre jelentkező hölgyeknek most a kecskeméti Csató Roland, fodrász, Session stylist, a 2017-es Fodrász Magyar Bajnokság második helyezettje ad tanácsokat például a hajuk ápolását illetően.

Lizik-Varga Katalin

Csató Roland szerint a jelentkezők válasszanak olyan frizurát, ami tükrözi az egyéniségüket és egyben komfortos is számukra. Mint mondta, úgy véli, hogy így lesz igazán magabiztos a megjelenésük.

Csató Roland, fodrász
Csató Roland, fodrász, Session stylist, a 2017-es Fodrász Magyar Bajnokság második helyezettje 
Fotó: Beküldött fotó

A helyes hajápolás lépésről lépésre

A szakember szerint a legjobb hajápolási rutin a professzionális termékek használatánál kezdődik. A hajápolás első lépése a hajunk számára megfelelő sampon és balzsam kiválasztása – hangsúlyozta, és hozzátette, miután megvan a megfelelő termékcsalád, hajmosással kezdjük a hajápolási rutint. 

Csató Roland elmondta, fontos, hogy mindig kétszer végezzünk samponos mosást, hiszen az első mosás során lazítjuk fel a lerakódott szennyeződéseket a fejbőrünkről és a hajszálainkról. A második mosás pedig a tisztító hajmosás lesz. Ezután törölközőszáraz hajra vigyük fel a balzsamot, hajközéptől hajvégekig. Várjuk meg a megfelelő hatóidőt, mert csak akkor tudja igazán kifejteni hatását az ápoló. Ezután alaposan öblítsük ki a hajunkat, hogy semmiféleképpen ne maradjon balzsammaradvány rajta, mert szárítás után könnyen lehet zsíros, illetve elnehezült hatása. Majd következik a kifésülő spray vagy a hajban maradó ápoló használata. Utána finoman fésüljük át hajunkat, akár az ujjaink vagy egy ritka fogú fésű segítségével. Ha ez megtörtént következhet a szárítás, majd a formázás. 

A frizura legyen személyre szabott is

A hajköltemények kiválasztását illetően Csató Roland szerint fontos, hogy egy frizura legyen divatos és személyre szabott. Mint mondta, figyelembe kell venni, hogy az adott személynek milyen formák állnak jól az arcvonalaihoz, milyen szín áll jól a bőrtónusához, szemszínéhez. − Ezek függvényében alkotjuk meg a vendégnek a mai trendeknek megfelelő frizurát. Megfigyelésem, hogy a természetes vonalak és hajszínek jönnek újra divatba − emelte ki a fodrász. Mint mondta, jelenleg a laza hullámok és a természetes árnyalatok hódítanak a fodrászatban.

Fotózás előtt mire érdemes figyelni? 

Csató Roland hangsúlyozta, mindenképp frissen mosott hajjal érkezzünk, és alkalmazzuk a szokásos hajápolási rutinunkat, viszont ne használjunk olyan fixálót vagy hajhabot, amivel elnehezítjük a hajat, mert úgy nehezen kezelhetővé válik. Hozzátette: szárítsuk egyenesre, majd nem lesz más dolgunk, mint rábízni magunkat a hozzáértő kezekre, hogy az adott fotózás stílusához varázsolják frizuránkat. 

Hogyan válasszunk megfelelő frizurát sportos, elegáns vagy fürdőruhás szetthez? 

A göndörített haj megfelelő lehet mind a három stílushoz – mondta a szakember. Véleménye szerint azonban a sportos megjelenéshez copf viselése illik a leginkább, az elegáns megjelenéshez pedig azt tanácsolja, hogy hordjuk kiengedve a hajunkat. A fürdőruhás szetthez pedig a kiengedett göndörített hajunkat alaposan fésüljük át, hogy egy nagyon laza hullámot kapjunk – tette hozzá. Egy kis anyag használattal akár enyhe vizes hatású megjelenést is el tudok képzelni ehhez a szetthez – folytatta a szakember.

Csató Roland szerint azonban mindig az a legjobb választás, amiben jól érezzük magunkat. Ez lehet egyenes haj vagy göndör alkalmi tüzes, esetleg egy laza fonat. Ha a frizuránk tükrözi saját stílusunkat és a személyiségünket, akkor nem nyúltunk mellé – zárta gondolatait a Session stylist.

Jelentkezz a Tündérszépek 2024 versenyére!

Idén ötödik alkalommal indította útjára a Mediaworks Hungary Zrt. a Tündérszépek országos szépségversenyt, amelyre már jelentkezhetnek a Bács-Kiskun vármegyében élő, itt született vagy itt tanuló hölgyek.

Saját portfólióval is lehet jelentkezni, de profi fotóssal el is készítjük első saját fotósorozatát annak, aki ezt kéri. Bács-Kiskun vármegye szépségei Csongrád-Csanád, valamint Békés vármegye hölgyeivel versengenek majd a továbbjutásért. A regionális előválogató április 8-án indul. NEVEZZ MIELŐBB, mert a regionális fordulóba legfeljebb ötven hölgy juthat be. A zsűrizés a jelentkezéssel együtt indul!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!