Hírek

2007.05.29. 10:04

Vizsgálat indult a kettős McLaren győzelem után

Kettős McLaren-Mercedes-sikerrel zárult az 58. Forma-1-es autós gyorsasági vb 5. futama

BAMA

Kettős McLaren-Mercedes-sikerrel zárult az 58. Forma-1-es autós gyorsasági vb 5. futama. A Monacói Nagydíjon a vb-címvédő spanyol Fernando Alonso diadalmas- kodott, a 2. helyen csapattársa, a brit Lewis Hamilton, az F1 újonca végzett.

A harmadik pozíciót a brazil Felipe Massa (Ferrari) szerezte meg. Alonso rajt-cél győzelmet aratott, és átvette a vezetést Hamiltontól a vb-pontversenyben. Az ibériai pilóta idei második, pályafutása 17. futamgyőzelmét ünnepelhette. Tegnap aztán a Nemzetközi Automobil Szövetség vizsgálatot indított annak kiderítésére, hogy Alonso sportszerű körülmények között végzett-e az élen.

A gyanú szerint a McLaren furcsa módon kétszer is idő előtt hívta ki a boxba Hamiltont. "Nem izgulunk a vizsgálat miatt. A futam elÕtt és alatt is a sportszerÛség szellemében hoztuk döntéseinket, nem vétettünk a szabályok ellen"- áll az istálló közleményében. A 2002-es Osztrák Nagydíjon a német M. Schumacher a csapat utasítására az utolsó egyenesben előzte meg márkatársát, a brazil Barrichellót. Az eset miatt a Ferrari egymillió dolláros büntetést kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!