Hírek

2007.05.29. 08:43

Bea, Győzi és a nagy válóper

Valószínűleg nem más, mint ügyes marketingfogás az a hír, miszerint Győzikéék válnak. Bár, a magam részéről azon se csodálkoznék, ha a hirtelen jött népszerűség, a folyamatos reflektorfény tényleg válságba sodorta volna a házasságot.

Stanga István

A bulvár média szerint most aztán tényleg válnak Győzikéék. Semmi kamu, semmi reklámfogás, irány a bíróság. Megmondom őszintén, a magam részéről én azért továbbra is egy jól kitalált PR-kampányra gondolok, habár az sem lepne meg, ha ezúttal tényleg igaz lenne a dolog. Jóllehet, már sokszor csináltak kedvet a nézőknek ilyen-olyan sztorik tálalásával a Gáspár família életéről szóló valóságshow szerkesztői, azért ez a mostani konfliktus életszerűbbnek tűnik a korábbiaknál.

Hogy miért gondolom így? Nos, egyfelől azért, mert például a televízióban mutatott indulatok igencsak valóságosnak hatnak. Legyen bármilyen jó színésznő is Bea, azért ahhoz, hogy magából kikelve, forgó szemmel ordítsa a „Retek, mennyé má oda, ahó eddig vótá” című strófát, kell némi utálat. (Ha meg tévednék, a nő mindjárt két Oscar-díjat érdemel.) Másrészt bőven el tudom képzelni, hogy a hirtelen jött népszerűséget, a folytonos reflektorfényt nehéz feldolgozni. Ez még azoknál a családoknál sem menne egykönnyen, akik Gáspáréknál magasabb intellektussal rendelkeznek.

Hiszen gondolta-e néhány évvel ezelőtt a kis nógrádi falu egyik (vagy inkább egyetlen) érettségizett lánya, hogy valamikor egy ország „Bea asszonya” lesz? Vagy hitte-e volna Győzike, hogy egyszer milliós nézőtábor lesi minden mozdulatát? Aligha. Mert bár a Romantic révén így-úgy ismerték őt, azért az a két-három nótás együttes aligha hozhatott volna olyan népszerűséget és gazdagságot, mint a kereskedelmi tévés sorozat.

S ha már a piszkos anyagaiaknál tartunk. Kétségtelen, a show jól hozhatott a konyhára. No, nem a legelején, hiszen akkor még aligha sejthette bárki is, hogy egy nézettségi csúcsokat döntögető műsor indul útjára. Később azonban a tévé illetékeseinek inkább a zsebükbe kellett nyúlniuk, de arra fogadni mernék, hogy még így is az egyik legolcsóbb sorozatukról van szó.

S persze, mindenkor a pénz volt az a motívum, ami miatt Gáspárék vállalták az újabb és újabb epizódokat. Ha tehát most valóban bajban vannak, ha tényleg válságban van az életük, azt alapvetően csakis maguknak köszönhetik. A szomorú az egészben az, hogy – akárcsak más, megromlott házasságok esetében – itt is a gyerekek isszák meg a levét a felnőttek hülyeségének, kapzsiságának.

Dehát ne szaladjunk ennyire előre. Ha ezt a kapcsolatot (akár áttételesen is) a pénz tette tönkre, könnyen lehet, hogy az is hozza majd helyre. Végtére is, ahogy az angol mondja, show must go on, vagyis: a show-nak folytatódnia kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!