Hírek

2007.05.28. 17:27

Fekete hétvége földön és vízen: tizenhárom halott és 750 riasztás

Tizenhárom haláleset történt és 750 riasztás érkezett a tűzoltókhoz a hosszú pünkösdi hétvégén hétfő délutánig.

BAMA

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője elmondta: heten vesztették életüket közlekedési balesetben, a sérültek száma hetvenhét. Dobson Tibor hozzátette: hatan fulladtak vízbe, a legtragikusabb annak a három – 12, 15 és 16 éves – fiúnak a halála, aki a Nógrád megyei Ságújfalu külterületén lévő tóba fulladt vasárnap. A szóvivő felhívta a figyelmet, hogy csak strandon vagy kijelölt fürdőhelyen szabad úszni, ott, ahol megvannak a biztonságos feltételek – figyelő- és mentőszolgálat – a fürdőzéshez.

A szóvivő közölte: viharkárokhoz is gyakran riasztották a tűzoltókat, elsősorban Borsod-Abaúj- Zemplén és Jász-Nagykun- Szolnok megyében. Legtöbbször tetőket, házszigeteléseket rongált meg az erős szél. Sátoraljaújhelyen azonban villám csapott egy családi házba, míg Bodrogkeresztúron kőzúzalék hullott az útra. Kisújszálláson – ahol jégeső is esett – pincék, garázsok szivattyúzásához kértek segítséget a tűzoltóktól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!