Hírek

2007.05.23. 15:55

Guinness-rekordkísérlet a Sajtófesztiválon

A világ legnagyobb lapja készül szombaton a budapesti Sajtófesztiválon, amelynek szervezői kulturális programokkal, vitafórumokkal, és nyereményjátékokkal is várják az újságolvasókat az '56-osok terén.

M. K.

Az esemény szervezői igazi családi rendezvénnyel készülnek – hangzott el a Sajtófesztivál szerdai beharangozóján. Mint a rendszerváltás óta az első hivatalos ilyen esemény szervezője, a Magyar Lapkiadók Egyesületének (MLE) elnöke, Kázmér Judit elmondta: a magyar felnőtt lakosság kilencven százaléka, csaknem 7,6 millió ember még mindig sajtófogyasztó. Rajtuk kívül azonban a fiatalabb nemzedékeket is megnyernék: a fesztiválon 56, vagyis szinte valamennyi magyarországi lapkiadó képviselteti magát, és a diákoknak szánt SÉTA és LADIK program középiskolás és általános iskolás résztvevőit is várják a rendezvényre.

A fesztivál ötletgazdája, Fári István a Guinness-rekord kísérletről beszélt: ennek során nyolc öt méterszer három és félméteres lapokból álló újságot állítanak fel egy hatszor nyolc méter alapterületű színpadon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!