Hírek

2007.05.23. 07:19

Lefideszesezve

Az MSZP frakcióülésén megfogalmazódott: Szabadfi Árpád országos rendőrfőkapitány-helyettesnek is mennie kellene, mivel fideszes kapcsolatokkal rendelkezik. Ez az „elv” sokakat hozhat kellemetlen helyzetbe.

Stanga István

Hát, mit mondjak... a szocialista párt rendesen „megágyazott” a leendő legfőbb rendőri vezetőknek. Aki esetleg még nem tudná, mi történt, annak elmondom, hogy – sajtóinformációk szerint – az MSZP frakcióülésén Keller László abbéli véleményének adott hangot: ha már egyszer tiszta lappal kell majd indulnia a magyar rendőrségnek, akkor távozzon Szabadfi Árpád országos rendőrfőkapitány-helyettes is, mivel fideszes. 

Keller egy nyilatkozatában nem is tagadta, hogy ő vetette fel mindezt, de – mint hozzátette – ennél nem hajlandó többet mondani. A „lefideszesezett” Szabadfi pedig arról beszélt, hogy az ő ténykedését jó lenne szakmai alapon megítélni, nem pedig az emberi, baráti kapcsolatai alapján. Utóbbiakat egyébként sem politkai, világnézeti alapon alakítja ki.

Az, hogy Keller hozzászólását állítólag vastaps fogadta, jelzi, a véleményét osztják a frakcióban. Innentől kezdve azonban rendkívül nehéz lesz majd bármit is dönteni, ráadásul könnyen előfordulhat, hogy egy újabb, végeláthatatlan politikai vitának (hadd ne mondjam: sárdobálásnak) nézünk elébe.

Vegyük azt a variációt, hogy Szabadfi marad. Ez esetben az isten le nem mossa róla, hogy erősen kötődik a legnagyobb ellenzéki párthoz, így aztán bármit is tesz, örökkön ott a gyanú, hogy nem szakmai alapon határozott. Ha távozik, mindenki politikai tisztgatásról beszél majd. S lehetetlen helyzetbe kerülnek az új vezetők is. Nem lesz ember, aki elhiszi, hogy rátermettségük, szakmai kvalitásaik alapján választották éppen őket, nem pedig feltétel nélküli lojalitásuk miatt.

Hogy aztán ilyen körülmények közepette hogyan sikerül minél gyorsabban talpra állítani a rendőrséget, visszaszerezni elvesztett tekintélyét, megkövetelni a politikamentes, szakszerű munkát, arról fogalmam sincs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!