Hírek

2007.05.21. 07:01

A hetvenkedő énekes

Az a hír járja, hogy nemsokára vége van a világnak. És ez nem vicc. Hiszen ha Koós János hiányzik egy Fradi meccsről és bort sem iszik, akkor az apokalipszis sem lehet túl messze.

Dián Tamás

– Jár még a Fradi meccseire?

– Bár a vérem továbbra is zöld, bevallom, az utóbbi időben kihagytam néhány alkalmat. Régebben ilyen nem fordulhatott volna elő, de manapság sajnos nem csak a csapat szerényebb képességű, hanem az egész magyar labdarúgás siralmas helyzetben van. Elértem én már azt a kort, hogy kimondhassam: engem a múltban más színvonalhoz szoktattak.

– Apropó: kor. Ha jól tudom, már készül egy szép kerek jubileumra. Ugye novemberben lesz a születésnapja?

– Igen, de le ne írja, hogy hányadik!

– Pedig lenne oka hetvenkedni...

– Nem akarom én ezt túllihegni. Lesz egy jubileumi koncert, de azt ne kérdezze, hogy hol, mert én sem tudom. A televíziókkal is még csak tárgyalunk. Ja, és egy könyvet is tervezek, amelyben naplószerűen leírnám az életemet, hogy miként kerültem ide Erdélyből, miért hagytam ott a klasszikus zenét... Tele lesz sztorikkal.

– Még jó, hogy ilyen visszafogott. Mi lenne, ha készülne is az ünneplésre?

Koós János

Született: 1937. november 21-én

Iskolái: Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola, Zeneművészeti Főiskola.

Pályája: Országos Pénzügyőr Zenekar tagja (1957-60), 1960 óta táncdalénekes, a Mikroszkóp Színpad tagja (1982-85).

Hobbija: foci, vitorlázás, tenisz, Fradi.

– Nyugi, a könyvből egyelőre még egy szót sem írtam le...

– Az utóbbi időben felröppent, hogy bajok vannak az egészségével. Állítólag már bort sem kívánja. Igaz ez?

– Felerészben. Semmi probléma nincs velem, de az italozás felfüggesztéséről szóló hír valós. Év elején elhatároztam, hogy május 23-ig kizárólag ásványvizet iszom. Azért ezt a napot jelöltem meg, mert akkor lesz Réka lányom születésnapja. Úgy terveztem, hogy egy finom vacsora keretében felnyitunk néhány palack bort és pezsgőt.

– Akkor már csak néhány nap van hátra.

– Ki kell ábrándítanom: előbbre hoztuk az ünneplést. Egy horvátországi vitorlázás volt az ajándék és a hajó fedélzetén koccintottunk a barátokkal.

– Ha már a barátok kerültek szóba: valaki nemrég szóvá tette, hogy ön nem látogatja a régi haver, Hofi Géza sírját? Miért?

– Én senkinek a sírjához nem járok ki. Minek álljak egy kő előtt? Akiket szerettem, azokkal úgyis minden nap együtt vagyok. Itt élnek a szívemben, beszélnek hozzám és én hallom őket. Apám és anyám fényképét is naponta előveszem, de ez csak rám tartozik. Szeretni és emlékezni csöndben is lehet.

Iskolái: Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola, Zeneművészeti Főiskola.

Pályája: Országos Pénzügyőr Zenekar tagja (1957-60), 1960 óta táncdalénekes, a Mikroszkóp Színpad tagja (1982-85).

Hobbija: foci, vitorlázás, tenisz, Fradi.

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!