Hírek

2007.05.19. 17:49

Nem pánikolnak a szocialisták

BAMA

Várakozás, feszültség előzte meg a Magyar Szocialista Párt szombaton tartott választmányi ülését. A Magyar Távirati Irodának nyilatkozó szocialista politikusok szerint azonban „nincs pánik a népszerűségvesztés miatt a pártban.” Az ülésen azonban többen választ vártak a kormányfőtől arra a kérdésre, hogyan hoznak a reformok érezhető változásokat az emberek érdekében 2009-re? Gyurcsány Ferenc szerint a válasz erre a program fő célja: igazságosabbá tenni Magyarországot. A miniszterelnök szerint a reformok helyesek, a vitáktól, konfliktusoktól pedig nem szabad megijedni.

A politikus hosszabban szólt az egészségügyről, amelyet úgy jellemzette, mint amiben kemény egzisztenciális érdekküzdelem folyik. A politikus itt azt a példát hozta fel, hogy az egyik oldalon a milliókat kereső sztárorvosok, a másikon a havi 80 ezer forintért dolgozó nővérek és röntgenasszisztensek vannak, akik jutalmul legfeljebb egy csomag kávét kapnak.

Várólisták szerinte eddig is voltak „a főorvos úr noteszében”, de ezután nyilvánosak lesznek. A politikus hangsúlyozta, az egészségügyben meg kell szüntetni a kiváltságokat és az egyenlőtlenségeket, továbbá jelezte: az egészségügynek része a biztosítási rendszer is, amit át fognak alakítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!