Közélet

2007.05.19. 07:27

Vascsővel verték a terhes nőt

Vascsővel felfegyverkezett, símaszkos támadók törték rá az ajtót péntek hajnalban egy kecskeméti lakásban alvó terhes nőre, és az élettársára. Mindkettőjüket brutálisan összeverték, majd zsákmány nélkül elmenekültek az álarcosok.

N. N. M.

A néhány percig tartó támadás úgy hajnali 3 óra körül történt. Az Árpád körúti – egyébként zárt - lépcsőházba nem tudni még, hogy hogyan jutott be a két bűnöző, majd a negyedik emeletre mentek. Egy jól irányzott rúgással zúzták be az ajtót, és „berobbantak” a szobába. Egy szót sem szóltak a sí maszkos támadók, miközben a kezükben tartott, háromnegyed collos, mintegy fél méter hosszú vascsővel ütötték verték a nem rég elvált 37 esztendős asszonyt és az élettársát.
  
- A fürdőszobába menekültem előlük, de hiába – mutatja begipszelt kezét, és a karján az ütlegeket Erika. – Egy székkel próbáltam védekezni, de annak a karfája is eltört. Az egyik támadó végül megfogta a kezem, és több ütést is mért rám a vassal. Eltörött a karom, és úgy néz ki, hogy nem úszom meg műtét nélkül…
      
Az asszony ágyban fekvő élettársát, Tibort a fején és a lábán érték a nagy erejű ütések. A férfi fején tegnap több öltéssel kellett összevarrni a bőrt. A támadók a mintegy 2-3 percig tartó tombolás után távoztak végül a lakásból.
       
- Nem tudom, hogy kik lehettek, de gyanítom, hogy felbérelték őket – magyarázta tegnap Erika. A nő szerinte talán erre utal az is, hogy négy nappal korábban, hétfő reggel egy baseballütős férfi bújt el az Árpád körúti lépcsőház szemetes helyiségébe és leste: mikor indul el otthonról Tibor. Végül az egyik lakó elkergette a baseballütőst.

Az asszonyt egyébként januártól kezdve, mióta a válása tart, valaki többször is feljelentette. Egyebek között illegális fegyvertartással, zsarolással, kábítószer birtoklásával vádolták meg a rendőrségen. Emiatt több eljárás is indult ellene, de állítja, hogy nem igazolódtak a vádak.
    
- A kecskeméti rendőr-kapitányság magánlaksértés és testi sértés miatt folytat nyomozást a tegnap hajnali támadás ügyében. Vizsgáljuk a körülményeket, és keressük az egyelőre ismeretlen tetteseket – adott szűkszavú tájékoztatást az elképesztő asszonyverésről Nyikos Tamás, a megyei főkapitányság szóvivője. Halmazati büntetésként egyébként maximálisan 4 év hat hónapot kaphatnak a brutális bűncselekményt elkövetők - amennyiben megtalálják őket a rendőrök.

 

 

 

Címkék#Bűnügyek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!