Hírek

2007.05.17. 16:04

Idén is lesz Nemzetek Utcája gyermeknapon

Nemzetek utcája címmel május utolsó hétvégéjén ismét megrendezi a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és a fővárosi önkormányzat ingyenes gyermeknapi programját a budapesti Városligetben.

V.M.

„Idén a német nagykövetség segített megszervezni a Nemzetek utcáját, de további tizenkettő, Magyarországon akkreditált ország nagykövetsége is részt vesz a gyermeknaphoz kapcsolódó rendezvényen” – mondta lapunknak Edvi Péter. A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke fontosnak nevezte, hogy a gyerekek megismerkedjenek más országok kultúrájával, történelmével és játékaival. Edvi kiemelte, hogy a dél-amerikai országok közös standdal lesznek jelen, emellett ázsiai országok is bemutatják az adott nemzetre jellemző népviseletet.

A szervezők abban reménykednek, hogy május 26-27-én 2006-hoz hasonlóan mintegy félmillió ember látogat a rendezvényre, amelyre a Gyermekmentő meghívásának köszönhetően Boszniából, Szlovákiából és Romániából is érkeznek gyerekek. Hans Peter Schiff német nagykövet egy 5000 eurós csekket – több mint egymillió forint – is átadott a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat részére, amelyet a Német Futballszövetség Alapítványa ajánlott fel.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület 1990-ben alakult, célja a fizikailag és értelmileg sérült, az árva és más rászoruló gyermekek felkarolása, életkörülményeinek javítása és jövőjük megalapozása. Fő tevékenységük közé tartozik az egészségügyi program, amelynek keretében 2006-ban 1000 gyermekvizsgálatot végeztek el és 79 gyermek gyógykezelésének és műtétjének költségét fedezték.

Évente két alkalommal önkéntesekből álló orvoscsoportjuk utazik a romániai Hargita megyébe, ahol csecsemőotthonokban, iskolákban és árvaházakban vizsgálják a rászoruló gyerekeket, valamint gyógyszerrel és műszerekkel segítik az intézményeket. A szolgálat ezenkívül tavaly 393 hátrányos helyzetű gyermek iskolai, illetve óvodai étkezési díját vállalta át. Minden segítséget, így a személyi jövedelamadó egy százalékáról szóló felajánlást is megköszönik. Adószámuk: 19622158-1-42.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!