Hírek

2007.05.16. 13:31

Fidesz: az egészségügyi reform öncélú kormánybiznisz

Nem az emberek érdekeit tartja szem előtt a kormány a profitorientált több-biztosítós modell kialakításával, hanem az önmaga gerjesztette reformdemagógiának, a multinacionális biztosítóknak és média elvárásainak akar megfelelni. Pesti Imre fideszes képviselő szerint a kormány rá akarja tenni kezét az egészségügyi közvagyonra.

BAMA

Az ellenzéki párt egészségpolitikusa kifogásolta, hogy a kormány a több-biztosítós modellről szóló döntésben nem veszi figyelembe a társadalom véleményét. Ehelyett ragaszkodnak elképzelésükhöz, mert tartanak attól, annak ellenkezőjét a média meghátrálásnak venné, illetve koalíciós feszültséghez vezetne. Ezen túl a több-biztosítós modell elutasítása megingatná a multinacionális biztosítók bizalmát a kormány iránt, s a nemzetközi szervezetek úgy értékelnék: lazul a konvergenciaprogram.

Pesti Imre szerint a kormány rá akarja tenni kezét az egészségügyi közvagyonra, s privatizálni az ágazatot. A lovasberényi találkozón kiderült, a kabinet 2009 után sem akar többet fordítani az egészségügyre, s világossá vált: az új rendszer csak néhány százezer embernek fog jobb ellátást jelenteni. Az egészségpolitikus úgy vélte: Lovasberényben a pártatlan szakpolitikusok azon az állásponton voltak, hogy társadalmunk egészségügyi problémáira a több-biztosítós modell nem ad megfelelő választ. A profitorientált biztosítók ugyanis nem érdekeltek a népegészségügyi programok finanszírozásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!