Hírek

2007.05.15. 16:34

Dobrev: az iskolák reformja segíthet a gyermekszegénységen

Magyarországon a gyermekszegénység az alultápláltságban és a hétvégi éhezésben is tetten érhető – jelentette ki Béres Csaba szociológus a „Gyermekek nélkülözése – a holnap szegénysége” című konferencián Debrecenben. A szakember a megoldást a lokális társadalom összefogásában látja: helyi programokkal önellátóvá, önfoglalkoztatókká kell tenni a többszörösen hátrányos helyzetű, szegény embereket.

BAMA

A világon ma több, mint 800 millió ember éhezik, s 30-40 százalékuk gyermek – hívta fel a figyelmet Béres Csaba. „Naponta csaknem ötezer gyerek hal meg az ivóvíz miatti fertőzésben” – tette hozzá.

A szegénység ma hazánkban több, mint 600 ezer gyereket érint – mondta előadásában Dobrev Klára. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök felesége a szabad iskolaválasztás „szabad gyermekválogatássá” züllésével kapcsolatban arról beszélt: bár ingyen étkeztetéssel, könyvtámogatással igyekeznek segíteni, csak az oktatás, az iskolai képzés átalakítása vezethet oda, hogy a szegénygyerekek az iskolából kikerülve ne váljanak funkcionális analfabétákká, akiknek esélyük sincs a foglalkoztatásukra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!