Közélet

2007.05.15. 16:27

Igazi Mák virágok a Virághból - Startol a tablóverseny!

Elindult a tablóverseny, a képek érkeznek, mi feltöltjük, ti szavazhattok, ők pedig nyerhetnek. Íme egy példa arra, hogy évek múltán is mennyit jelent, ha az ember nézegeti egykori tablóját.

BAON

Ezt a levelet, és a tablót, Matics Gáborné küldte nekünk, aki  Kunszentmiklóson érettségizett a Virágh Gedeon Szakközépiskolában, 2003-ban. Sajnos ők már nem nevezhetnek a tablóversenyre mert (bár nem hívtuk fel erre külön a figyelmet) idei tablókat várunk.

De mindenképp fontosnak tartjuk, hogy megmutassuk, hiszen a levél és a kép ékes bizonyítéka annak, hogy a tabló, bizony, nem csupán egy fotó. Egy emlék.

Íme a levél:

Ilyenek voltunk. Együtt. Egykor. Igazi Mák virágok a Virághból!
Pár évvel ezelőtt, ha virágos kedvébe hoztuk (mely gyakori volt) szeretett iskolánk igazgatóját, a mi kis TOPIKÁNKAT vagy tanárainkat, akkor jött a számonkérés.

Vitatkoztunk, de bűnös általános iskolai osztályfőnök-magyar tanárunk volt,mert ugyan értettünk mi magyarul, de nem úgy tettünk. Tudtunk mi viselkedni, csak még sem tettük. Iskolába indultunk reggelente, de nem mindig értünk oda. Hogy élveztük, mikor lógos napon szembe találtuk magunkat 1-1 tanárral, de csúcs mindig Topikánk volt.Vissza gondolva talán mentünk is elébe, mint bujjunk.

Ma már emlegetnek bennünket, de mi is emlegetjük a történeteket. Diák éveink  talán legemlékezetesebb esete: osztály kirándulás. Este már szoba fogság, mégis hiába óvó tekintet, voltak akiket mégis határőrök hoztak vissza, eltévedtek,mi pedig buktunk.

Azonban e felejthetetlen éveknek vége lett egyszer. Mindig, mindenki azt kérdezte mi lesz így belőletek? Hát mi meg mutattuk, hogy lett. Minannyian hazánk hasznos polgárai lettünk! Most mi kérdezzük volt tanárainkat, biológia helyett-mit adhatok?, földrajz helyett-a forgalmit. Volt oszifőnök, ma KUNSZENTMIKLÓS VÁROS POLGÁRMESTERE 5 éve!
Mák virágok-ma gyermekkori barátok! Őszinte tisztelet, szeretet egykori tanár és diák között is.   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!