Hírek

2007.05.10. 15:37

A jó üzletből gyilkosság lett

Sz. Z. A.

Megkezdődött Szabó Gyula volt MDF-es marcali önkormányzati képviselő emberölési ügyének tárgyalása. A vád szerint „Szabó a helyi éjszakai élet ismert alakját, Horváth Károlyt lőtte le tavaly szeptemberben.”

Az MDF Somogy megyei listáját egykor vezető politikus elfogása után nem sokkal beismerő vallomást tett. Elmondta, áldozatával, az 50 éves vállalkozóval korábban többször üzletelt. Utoljára egy tízmillió forintnál is drágább autó megvásárlásáról állapodtak meg. A férfi külföldről hozta volna be a járművet. A vádirat kitér rá, hogy az áldozat tavaly májusban maga ajánlotta fel a nehéz anyagi helyzetben lévő Szabónak, hogy külföldről szerez neki egy BMW-t, amit majd jó áron értékesíthet. Erre Szabó adott is három és félmillió forintot, de az üzlet meghiusult.

Szeptemberben találkoztak a marcali ipartelepen, ahol összevesztek: a vád szerint Szabó ekkor elővette engedély nélkül tartott 9 milliméteres pisztolyát, s 6 golyót lőtt ki Horváthra, aki egy-két percen belül meghalt. A tettes egy kendővel letörölte a pisztolyt, majd egy bozótos helyen eldobta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!