Közélet

2007.05.09. 09:13

A lány hazudott, a fiú ölt

„Ha két évet kell ülnöm, akkor is megölöm!” – ordította Zsolt (19), mielőtt brutális módon agyonverte a 44 éves mérnököt. A gyilkos kedden tudta meg, hogy tévedett: 12 évet kell fegyházban töltenie.

Noszlopy

Három bácsalmási fiatal: Zsolt, 16 éves barátnője és 15 éves haverjuk (utóbbi kettő normális körülmények közt élő középiskolás) tavaly, egy őszi északán végzett a kétgyermekes családapával az utcán. A férfi bűne az volt, hogy az ittas tinilány szerint nézte őt a kocsmában, majd szexuális ajánlatot tett. Ám a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon a keddi ítélethirdetésen elhangzott: Tímea hazudott barátjának, aki hihetetlen agresszivitásáról híresült el a kisvárosban.

A fiatalok születésnapot ünnepelve járták a kocsmákat október 14-ére virradó éjjel. A harmadik helyen jött elő a lány azzal, hogy bámulja a férfi. Amikor aztán a következő kocsmában újfent összefutottak, a férfi távoztakor Zsolt utánaeredt mondván: agyonveri. Neki is támadt, de akkor még el tudott futni a mérnök. Hajnali fél három körül Zsolt megvert az utcán egy másik fiatalt, majd kicsivel később ismét megpillantották a családapát. Bekerítették a Gróf Széchenyi utcán, és a lány barátja nekiesett: öt-hat percig ugrált a fején és a mellkasán, rugdosta, végül egy biciklit dobott a hanyatt fekvő ember testére. Közben Tímea folyamatosan szidta az áldozatot, aki két nap múlva életét vesztette a kórházban.

Fodor Endre bíró szerint megdöbbentő, amit az agresszív és ittas fiatalok műveltek. Az eljárás során egyébként a megbánás legcsekélyebb jelét sem mutatták. Zsoltot első fokon 12 év fegyházra, Tímeát 3 esztendő börtönre, Attilát 1 év 8 hónapra ítélték. Az áldozat felesége szerint, aki ott volt kedden a tárgyalóteremben, enyhe ítéletek születtek. Szabó Ferenc megyei főügyész-helyettes súlyosbításért, a vádlottak és védőik enyhítésért – Tímea és Attila felmentésért is – fellebbeztek. A per ezért a szegedi táblabíróságon folytatódik.

Címkék#Bűnügyek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!