Hírek

2007.05.08. 18:20

Mikrovállalkozásokat támogat a Jeremie-program

A mikrohitelezési konstrukció átalakításával a legkisebb vállalkozásoknak is esélyük lesz arra, hogy hitelhez jussanak – hangsúlyozta kedden Kóka János gazdasági miniszter a mikrohitelezés magyarországi jövőjéről rendezett konferencián Budapesten.

Z. H.

A következő hét évben az uniós és a magánforrások együtt mintegy 27 ezer mikrovállalkozásnak nyújthatnak segítséget. A kis- és középvállalkozások számára megalkotott uniós Jeremie programban a következő hét évre 175 milliárd forintot különítettek el, ebből 35 milliárd a mikrovállalkozások finanszírozására fordítható. Kóka János hangsúlyozta: a mikrohitel népszerűsítésére és elérhetőbbé tételére azért is szükség van, mert a magyar vállalkozások mintegy 80 százaléka hitel nélkül gazdálkodik, míg a fejlett országokban ez az arány csak 15-20 százalékos. Ennek egyik oka, hogy a kisebb vállalkozások jelentős része nem tud bekerülni a banki finanszírozási körbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!