Hírek

2007.05.05. 08:56

Tetőtől talpig csak zene

Tetőtől-talpig zenéből van - mondják az egy évvel ezelőtti Megasztár férfinyerteséről, Varga Feriről, aki ma már csak Balássy Bettyvel lép koncertszínpadra.

Csontos Tibor

- Nem zavarja, hogy a Varga Feri-Balássy Betty poppárost újabban a Korda György-Balázs Klári duó ifjonti változatának tartják?

- Cseppet sem. Mi is együtt vagyunk a színpadon és a magánéletben is. Nálunk sincs szólópálya, csak közös éneklés, ha úgy tetszik, hozzájuk hasonlóan "Hangjegyesek" vagyunk. Bettyvel az életünk a zene, ő több nemzetközi jazzénekversenyt is megnyert. Az Ébredni valakiért című első lemezünk arról is szól, mennyire egymásra találtunk.

- Ma este Sátoraljaújhelyen tartják  jövő heti budapesti nagykoncertjük főpróbáját. Miért éppen a zempléni városban?

- Ott születtem, oda jártam zenei általános iskolába, ott lettem az Úttörő Zenekar első trombitása... Ragaszkodtam ahhoz, hogy először szülővárosomban mutassuk be a koncertprogramot.

- Tavaly lett az Év férfi hangja. Ma ott tart, ahol tartania kell?

- Úgy gondolom, igen. Május 10-én a Thália Színházban léphetünk fel, ami elegáns és finom dolog, ez már nem a Megasztár-világ. Az a verseny arról szólt, hogyan tudjuk elénekelni mások dalait. Az igazi erőpróbát az új helyzet jelenti, melyben saját dalainkat adjuk elő.

Varga Feri

Született: 1970., VIII. 15.

Foglalkozás: fogtechnikus, zenész

Pályafutás: tizenhét éves korától muzsikál, 2006-ban a Megasztárban tűnt fel énekesként

Lemez: Ébredni valakiért (2006)

- Mi tagadás, ebből a szempontból nem panaszkodhatnak.

- Valóban nem. Rengeteg meghívásunk van, szeret bennünket a közönség, szeptemberig foglalt a koncertnaptárunk. Nagy öröm, hogy a szakmában is elfogadtak, a zeneszerzők megtisztelnek nekünk írt dalaikkal. Boldog vagyok, hogy ennyi mindent elértem egy év alatt.

- Irigykedést, féltékenykedést nem tapasztalt?

- A szakmának a Megasztár nem jelentett konkurenciát, csak azok számítanak annak, akik kiléptek belőle. Nem éreztem eddig, hogy bántottak. Igyekeztem megmaradni annak, aki voltam, a régi zenekaromhoz is ragaszkodom. A Megasztár előtt volt már saját együttesem, most is ők kísérnek.

- Tartja a kapcsolatot a Megasztár egykori döntőseivel?

- Másfelé sodort bennünket a sors, rohanásban élünk, nincs egymásra időnk.

Foglalkozás: fogtechnikus, zenész

Pályafutás: tizenhét éves korától muzsikál, 2006-ban a Megasztárban tűnt fel énekesként

Lemez: Ébredni valakiért (2006)

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!