Hírek

2007.05.03. 18:48

Minden készen áll az érettségire

Az idén összesen 125,5 ezren jelentkeztek a tavaszi érettségi vizsgákra; a nemzetiségi nyelv és irodalom vizsgákkal pénteken reggel megkezdődnek az írásbeli vizsgák.

BAMA

Pósfai Péter, az Országos Közoktatási Értékelési és Vizsgaközpont (OKÉV) illetékes vezetője tegnap elmondta, hogy az idén 430 ezer középszintű és 28 ezer emelt szintű vizsgára  jelentkeztek a tanulók. Tájékoztatása szerint a tételek zöme már a körzetközponti jegyzőknél van lepecsételt borítékokban. „Az idei vizsgák  megszervezésére 1,3 milliárd forintot különítettek el, ami mintegy 100 millióval kevesebb, mint tavaly. Ez a különbség az emelt szintű  érettségik számának csökkenéséből fakad, illetve abból, hogy idén  már csak két vizsgaidőszak van” – mondta Pósfai. Az emelt és középszintű írásbeli vizsgákat május 4. és május 25. között tartják. A szóbeliket emelt szinten június 7. és június 13. között szervezik, középszinten június 18. és június 29. között vizsgáznak a diákok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!