Közélet

2007.05.03. 11:20

Gyerekhang közölte, hogy bomba van az iskolában

Nem sikerült megúsznia annak a diáknak a mai órákat, aki korán reggel bejelentette a rendőrségen, hogy bomba van a lakiteleki iskolában. Az órákat ugyanis megtartották.

Szentirmay Tamás

Reggel hat óra előtt egy perccel csörgött a telefon a megyei rendőrkapitányság ügyeletén. Egy gyerekhang közölte azt, hogy bomba van az iskolába. Néhány perccel később még egyszer megerősítette a hírt. Bár a készülék nem jelezte ki, hogy milyen számról történt a hívás – minden bizonnyal mobiltelefonról – a rendőrök természetesen rögzítették a telefonáló beszédét.

Természetesen szakértőt küldtek a helyszínre, aki először a Kiss János utcai iskolát vizsgálta át, majd pedig a napközi otthonnál lévőt. Robbanóanyagot azonban nem talált.
A diákok a művelődési házban várták meg míg befejeződik a vizsgálat, az órák azonban nem maradtak el. A Kiss János utcai iskolába már negyed kilenckor, a napközinél lévőbe pedig fél kilenckor mehettek be a tanulók. A rendőrség nyomoz az ismeretlen telefonáló után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!