Hírek

2007.04.28. 06:05

Gesztesi csupaszív művész

Kisgyerekek oltóanyagának költségéhez járult hozzá Gesztesi Károly színész. Jótékonykodása közismert, ő hozta létre a színészárvákat segítő alapítványt is.

Csontos Tibor

[caption id="" align="alignright" width="180"] Imádja a gyerekeket, feldobja, ha segíthet, és a nevetésüket hallja - Fotó: Schmidt János
[/caption]– A színészárvákért végzett munkája és oltási akciója is sejteti, hogy ön csupaszív ember. Másoktól is ezt hallja?

– Nem szívesen beszélek erről, de érzem, hogy szeretnek az emberek. Bár bizonyára vannak, de irigyeimről nem tudok.

– Mindig is ennyire jótét lélek volt?

– Azt hiszem, családi vonásként őrzöm ezt a tulajdonságomat. Szerintem benne van a génjeinkben, hogy jók legyünk.

– Miért éppen a kisgyerekek védőoltása mellett bábáskodott?

– Néhány éve olyan beteg voltam, hogy azt hittem, nem élem túl, meg is ijedtem rendesen, mi lesz a gyerekeimmel, ha velem történik valami. Amikor Bubik István meghalt, létrehoztam a színészek árváit segítő alapítványt. Ami pedig az oltásban segédkezést illeti, emlékeztem arra, hogy szegény családban nőttünk fel. Én most abban a helyzetben vagyok, hogy adhatok a rászorulóknak.

– Észrevette-e, hogy a színházi és filmes szakmában példaértékű dologra vállalkozott?

– Ráhibázott, azért csinálom, hogy mások is vállaljanak ilyen feladatokat. Most annyit tudtam tenni, hogy a negyvenegy kisgyerek oltóanyagköltségének egy részét magamra vállaltam a Stop Pneumococcus kampány során. Ők már védettek lesznek a tüdőgyulladástól és az agyhártyagyulladástól.

– Milyennek ígérkezik a nyara?

– A nyár a családé és a pihenésé, de dolgozom Szurdi Miklóssal a Dobj egy sms-t! című filmen, amelyet az ország sok szép helyszínén forgatunk. Részt veszek a Margit-szigeti Aida rockopera előadáson, s ugyanitt kaptam szerepet a Drakula című magyar rockoperában.

– A jövő héttől gyermekének édesanyja, Liptai Claudia veszi át a Szulák-show háziaszszonyi szerepét. Lenne a beszélgetőpartnere?

– Vártam már, mikor sütik ezt el velünk kapcsolatban. De hát miért is ne?

Gesztesi Károly

1963. április 16-án született.

A legfoglalkoztatottabb filmszínészek egyike.

Legutóbbi filmjei: Szabadság, szerelem, Egy bolond százat csinál, Rokonok, Csak szex és más semmi. A Vörösmarty Színház darabjaiban is látható.

A legfoglalkoztatottabb filmszínészek egyike.

Legutóbbi filmjei: Szabadság, szerelem, Egy bolond százat csinál, Rokonok, Csak szex és más semmi. A Vörösmarty Színház darabjaiban is látható. Imádja a gyerekeket, feldobja, ha segíthet, és a nevetésüket hallja - Fotó: Schmidt János -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!