Segítünk!

2007.04.26. 10:56

Megbíztak a közvetítőben

Előfordul az, hogy rovatunkban tanulságként osztunk meg olvasóinkkal olyan történeteket, amelyek talán másokat megmenthetnek egy-egy tévedéstől. Az alábbi eset egy ifjú hölggyel esett meg, aki hitt egy ingatlaniroda hirdetésének.

T. V.

Panaszosunk a szóban forgó irodán keresztül adta el a lakását. A cég úgy hirdette magát, hogy a vevőknek segít a hitelügyintézésben, nem lesz sem értékbecslési, sem pedig közjegyzői díj.

A gyakorlatban azonban másként történt az adásvétel. Az ingatlaniroda a szerződés megkötésekor megkapta jutalékát, ám utána megváltozott a hozzáállása. A vevőnek bizony az értékbecslési és a közjegyzői díjat is meg kellett fizetnie.

Ráadásul az eladó nem kevesebb, mint hat hónapot várt a pénzére, ugyanis az irodának ennyi időbe telt elintéznie a vevő által felvett hitelt. Panaszosunk átverve érzi magát, hiszen régen túl lett volna az értékesítésen, ha nem bízott volna meg az irodában.

Ami bizonyos: mint az élet összes területén, úgy az ingatlanirodák között is vannak rendkívül korrektek és hatékonyan működőek, ám olyanok is, amelyek előbb-utóbb elveszítik az ügyfelek bizalmát. Épp ezért, mielőtt ilyen szolgáltatásokat igénybe vennénk, nem árt, ha alaposan utánanézünk: miféle cég az, amelyikre az ügyeinket bízzuk.

Utólag ugyanis csak bosszankodhatunk, mert az ilyen módszerek ugyan erkölcsileg kifogásolhatóak, de sehol nem adnak a sérelmekre jogorvoslatot.

Címkék#Segítünk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!