Közélet

2007.04.24. 13:55

Felmentették a gyújtogatással vádolt helvéciai férfit

A Szegedi Ítélőtábla is jogerősen felmentette azt a helvéciai férfit, aki a vádirat szerint rágyújtotta a házat több ismerősére a településen.

Noszlopy

Az ügyészség korábban különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérletével és rongálással vádolta meg, ám első fokon, tavaly novemberben a Bács-Kiskun Megyei Bíróság felmentette. Fellebbezés miatt került az ügy a Szegedi Táblabíróságra, ahol a ma (kedd) megtartott tárgyaláson ugyancsak nem látták bizonyítottnak a vádat.

A tények:

2004. március 13-án, a bűncselekmény napján a vádlott felkereste az egyik helvéciai ismerősét, akinél aznap többen is tartózkodtak. Az éjszaka folyamán azután valaki felgyújtotta a házat, a benne alvó négy ember pedig csak a szerencsének köszönhetően tudott megmenekülni. Ezután a gyanú a vádlottra terelődött. Az ügyészség is vádat emelt ellene, ám a bírósági tárgyalásokon nem sikerült bebizonyítani, hogy ő lenne a gyújtogató.

Címkék#Bűnügyek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!