Közélet

2007.04.24. 08:00

Biztonsági őr kell az iskolába!

Előfordult, hogy óra közben tégla repült az osztályterembe a nyitott ablakon keresztül.

G. Z.

Milliós nagyságrendű kárt okoztak eddig a vandálok a kecskeméti Kuruc körúti iskola épületében. Az intézmény vezetősége most arra kéri  Kecskemét képviselő-testületét, hogy biztosítsanak nekik pénzt őrző-védő szolgálat alkalmazására.

Az épületben a Kocsis Pál középiskola tagintézményeként speciális szakképző működik. Ennek vezetője, Madaras Edit elmondta: az épületet folyamatos rongálás éri.

– Már többször betörtek hozzánk, az udvaron parkoló autókat megdobálták, és az iskolába érkező gyerekeket is többször bántalmazták. Spray-vel lefújták az ablakokat, megbontották a tetőt és előfordult, hogy tanítási órán a nyitott ablakon keresztül az utcáról téglát dobott be valaki az osztályterembe. Kész csoda, hogy senki nem sérült meg – sorolta Madaras Edit.

A tagiskola-vezető azt is elmondta, hogy a legnagyobb anyagi kárt a falfirkálással okozták a vandálok, ennek a helyrehozatala körülbelül egymillió forintba kerül majd. Az iskola által bekért árajánlat szerint ez az összeg éppen fedezné egy biztonsági szolgálat éves díját.

Mielőtt az ügyben a képviselő-testület döntene, az oktatási bizottság véleményezi azt. A grémium vezetője, Leviczky Cirill úgy véli: csütörtöki ülésükön minden bizonynyal támogatják majd az iskola kérését.

– Természetesen meg kell keresni a forrásokat, ami nem lesz egyszerű, de nem asszisztálhatunk ahhoz, hogy huligánok szétverjenek egy iskolát – mondta az elnök.

Madaras Edit végül fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy az iskolának a környék lakóival általában jó a kapcsolata, hiszen sokuk gyermeke náluk tanul. A tagiskola-vezető elmondása szerint mindössze egy-két rendbontó okozza a gondok zömét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!