Hírek

2007.04.21. 18:03

Néhány százan demonstráltak a Hősök terén

A keménymag gázálarcban, „Mindig újrakezdjük” feliratú pólókban vonult fel a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) tegnapi kormányellenes tűntetésén, megemlékezve a tavaly október 23-i eseményekre. A tűntetők legfeljebb 3-400-an lehettek, ám több száz rendőr, köztük rohamrendőrök felügyelték a demonstrációjukat.

BAMA

A szervezők nem építettek színpadok, csupán egy autót alakítottak ideiglenesen emelvénnyé, ahonnan kihangosítókon keresztül szólt a zene. Innen mondott beszédet a HVIM volt vezetője, Toroczkai László is, akinek beszédét a jelenlévők közbekiabálásai, és helyeslései kísértek, illetve a tömeg mindannyiszor a hazaáruló rigmusra váltott, ha Gyurcsány Ferenc neve elhangzott. Ezt követően az őszi MTV székház ostromakor a Szabadság téri szovjet emlékművet megrongáló, jelenleg házi őrizetben tartózkodó Budaházy György beszédét hallgatták meg a tűntetők a kihangosítón keresztül. Toroczkai eredetileg szeretett volna a Hősök tere-Terror Háza-Erzsébet tér-Markó utca-Szabadság tér útvonalon végigvonulni szimpatizánsaival, kérését a BRFK azonban megtagadta, mivel akadályozta volna a város forgalmát.

A rendőrség 16 órától 20 óráig engedélyezte a demonstrációt, s lapzártánkig nem történt semmiféle rendbontás a helyszínen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!