Közélet

2007.04.12. 11:11

A műszaki felsőoktatásban tanuló diákok mobilak lesznek

Dél-Alföld A műszaki jellegű képzések összehangolásáról, az oktatók cseréjéről és a laborkapacitások közös hasznosításáról állapodtak meg a dél-alföldi felsőoktatási intézmények vezetői.

MTI

Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora elmondta: annak érdekében tették a lépést, hogy a leendő anyag- és környezetmérnökök a lehető legjobb képzést kapják.

A professzor a Szegeden rendezett kerekasztal-beszélgetést követően nyilatkozott, melyen részt vett a szarvasi Tessedik Sámuel Főiskola, a Kecskeméti Főiskola és a bajai Eötvös József Főiskola rektora is. A színvonalasabb mérnökképzés érdekében ezentúl nemcsak a tanárok lesznek mobilak, hanem a hallgatók is. Hiszen nem érdemes mind a négy képzőhelyen ugyanazt a labort fejleszteni.

A rektor példaként az anyagmérnök-képzést említette, ahol szeptembertől a kecskeméti diákok Szegeden, az SZTE hallgatói pedig Kecskeméten fognak bizonyos laborgyakorlatokat végezni. Az intézményvezetők megállapodtak arról is, hogy a párhuzamosságokat elkerülve, egymást segítve, közös beiskolázási programot is indítanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!